HOMEPAGE › Συζητήσεις › Prepper forum › Εξοπλισμός › Εξοπλισμός αυτοκινήτου
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
-
17 Σεπτεμβρίου 2023 στις 13:43 #6348
Finikas
ΣυντονιστήςΩς preppers προετοιμαζόμαστε πολλές φορές για το χειρότερο σενάριο αλλά και σε όσο μεγαλύτερο επίπεδο ετοιμότητας μπορούμε όπου και αν βρισκόμαστε.
Ενας χώρος ο οποίος περνάμε αρκετοί απο εμάς χρόνο είναι το αυτοκίνητο μας λόγο των μετακινήσεων που πρέπει να διανύουμε. Εαν μελετάμε το χειρότερο σενάριο είναι πάρα πολύ υπαρκτό και εφικτό να βρεθούμε σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μακρία απο τη βάση μας, στο δρόμο ή στο βουνό μέσα στο αμάξι μας.ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,
ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΤα σενάρια που μπορούμε να βρεθούμε για ώρες ή και για μέρες μέσα στο αυτοκίνητο ή να χρειαστεί να το εγκαταλείψουμε είναι πολλά. Μακριά απο το σπίτι μας, στο βουνό, σε μία εξόρμηση, σε άλλη πόλη και γενικά οπουδήποτε.
Μας ‘”μένει” το αυτοκίνητο στο πουθενά απο μπαταρία ή λογο βλάβης του κινητήρα, πολύωρο μποτιλιάρισμα σε εθνική οδό, σκασμένο λάστιχο, σπασμένο παρπρίζ, τρακάρισμα, φυσικές καταστροφές (μπορεί και όχι) όπως είδαμε και με τις πρόσφατες πλημμύρες και πυρκαγιές και τόσα άλλα σενάρια.
Ολα αυτά μας υποχρεώνουν ως preppers, με το καθήκον και τις αξίες που μας περιβάλλουν, να προστατέψουμε εμάς, την οικογένειά μας αλλά γιατί όχι και τους γύρω μας.
Παρακάτω θα σας παραθέσω γραπτώς τον εξοπλισμό τον οποίο εγώ έχω στο αυτοκίνητό μου αλλά μπορείτε και μέσω βίντεο, στο σύνδεσμο που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, να παρακολουθήσετε με ποιόν τρόπο τα έχω στήσει και να πάρετε κάποια ιδέα που ίσως να μην είχατε σκεφτεί.
Σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία θα μπορούσα να έχω προσθέσει και θα πρέπει ίσως να το κάνω στο μέλλον. Θα ήθελα να παραθέσετε και τη δική σας γνώμη και να προτείνετε κι άλλον εξοπλισμό για το αμάξι για να μπορέσουμε να πάρουμε όλοι ιδέες και να επωφεληθούμε ο ένας από τον άλλον.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ- ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΥΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ (ΥΓΡΑΕΡΙΟ – ΒΕΝΖΙΝΗ)
- ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΧΙΟΝΙΟΥ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ)
- ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ
- ΤΣΙΜΠΗΔΕΣ BOOSTER ΚΙΝΗΤΗΡΑ
- ΑΠΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΨΥΓΕΙΟΥ
- ΣΑΠΟΥΝΑΚΙΑ
- ΠΑΝΑΚΙΑ – ΣΑΚΟΥΛΕΣ
- ΔΕΜΑΤΙΚΑ
- ΚΙΤ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
- ΣΧΟΙΝΙΑ – ΙΜΑΝΤΕΣ – ΧΤΑΠΟΔΑΚΙΑ
- ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΠΡΙΟΝΙ
- ΠΑΓΚΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
- ΛΑΜΠΑ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΝΕΛΑΚΙ ΚΑΙ USB ΘΥΡΑ
- ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
- 3 ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟ / ΑΤΟΜΟ
- ΚΑΠΕΛΟ
- ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ – ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ
- ΚΥΑΛΙΑ
- ΧΙΤΩΝΙΟ Ή ΖΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
- ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑΣ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ)
- ΛΑΣΤΙΧΑ 50% ΔΡΟΜΟΥ – 50% ΒΟΥΝΟΥ
- USB θΥΡΑ
- ΚΑΛΩΔΙΑ ΦΟΡΤΙΣΤΩΝ
- ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ PMR BAOFENG UV5R
- ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CB ALAN 42 DS
- ΦΑΚΟΣ
- ΠΟΛΥΜΑΧΑΙΡΙΔΙΟ
- ΣΑΚΙΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (ΒΛΕΠΕ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΣΑ)
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:
Attachments:
You must be logged in to view attached files.Ο υπομείνας εις τέλος ούτος σωθήσεται (Ματθ. 24, 13)
-
17 Σεπτεμβρίου 2023 στις 14:30 #6354
Elixirium
ΣυμμετέχωνΤο νερό καλό είναι να μη το κρατάμε στο αυτοκίνητο. Ειδικά τους θερινούς μήνες με τη θερμοκρασία να φτάνει στο όχημα τους 60 με 70 βαθμούς-και παραπανω-από τον ήλιο,δεν είναι και ότι καλύτερο για τα εμφιαλωμένα νερά.Το πλαστικό περιέχει πολλά χημικά που απελευθερώνονται στο νερό με τις υψηλές θερμοκρασίες. Προσωπικά έχω 2-3 μπουκάλια 1μιση λίτρου για κάποια ειδική περίπτωση αλλά όχι για κατανάλωση.Στην αρχή του ταξιδιού ή της διαδρομής παίρνω και το νερό που θα χρειαστεί για καταναλωση ανάλογα με τα μέλη που θα υπάρχουν στο όχημα. Επίσης έχω 1 πτυσσόμενο μπατόν(χρησιμεύει και σαν όπλο άμυνας) καθώς και 2 ξύλινα,φτιαγμένα από κλαδιά δέντρων στο Πορτ μπαγκαζ,καθώς και θερμαντική κουβέρτα(αλουμινοκουβερτα). Όποιος έχει μικρά παιδιά όπως και δηποτε πρέπει να έχει και μερικά παιχνίδια για την απασχόληση τους σε περίπτωση που η καθυστέρηση θα είναι πολύωρη.Επισης πριν την διαδρομή καλό είναι να γνωρίζει ο οδηγός εναλλακτικές διαδρομές σε περίπτωση αποκλεισμού.Αν είναι εφικτό να έχει και έντυπο χάρτη της περιοχής στην οποία κινείται ή πρόκειται να κινηθεί.
-
18 Σεπτεμβρίου 2023 στις 11:41 #6404
Π3
KeymasterΤο θέμα με τα μικρά παιδιά είναι και αυτό κρίσιμο. Οπωσδήποτε παιχνίδια μη ηλεκτρονικά, είδη υγιεινής, κλπ. Το νερό νομίζω αν το αμάξι είναι παρκαρισμένο σε ίσκιο δεν επηρεάζεται. Επίσης εφόσον το καταναλώνουμε/εναλλάσσουμε, τότε είναι ΟΚ
Έτσι δεν είναι;
Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
-
-
19 Σεπτεμβρίου 2023 στις 21:53 #6427
Elixirium
ΣυμμετέχωνΚαλό είναι το νερό να το τοποθετούμε στο αμάξι πριν την έναρξη του ταξιδιου-βολτας μας. Παίρνουμε μια 6αδα που έχουμε στο σπίτι που λέει ο λογος,Πορτ παγκαζ και γεια σας.Το χειμώνα μπορούμε για μεγαλύτερο διάστημα να έχουμε νερό στο αυτοκίνητο αλλά και πάλι καλό είναι να μη το αφήνουμε για μεγάλα διαστήματα,ειδικά αν σταθμευουμε το όχημα σε σημεία με άμεση ηλιακή ακτινοβολία.
Tip: Με το νερό μπορούμε να ξεκολλήσουμε το αμάξι αν μείνουμε σε άμμο.Βρεχουμε την άμμο στο μπροστά και πίσω μέρος των τροχών.
Επίσης κάτι που ξεχνάμε,ειδικά όσοι έχουμε cb που είναι πλέον ελεύθερα,είναι το κανάλι 9-καναλι έκτακτης ανάγκης.Αν η συσκευή μας υποστηρίζει dual scan,στη μία συχνότητα μπορούμε να έχουμε αυτή που μιλάμε με το σπίτι πχ ή τους συνταξιδιώτες αν είμαστε αρκετά οχήματα και η άλλη πρέπει να είναι το κανάλι 9 για να μαθαίνουμε αν κάτι συμβαίνει στον δρόμο μας.Επισης κάτι πολύ βασικό,είναι το ίδιο το μέσο μας. Να γνωρίζουμε τις δυνατότητες του και τις αδυναμίες του.Να το συντηρούμε στην ώρα του,για να μπορεί να μας βγάλει ασπροπροσωπους σε κάποια δύσκολη στιγμή.
-
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε.