HOMEPAGE Συζητήσεις Prepper forum Περιστατικά Επικοινωνία όταν θα πέσει το σύστημα

4 φωνές
8 απαντήσεις
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
  • #1927
   blankJ.TAK
   Συμμετέχων

   Καλησπέρα σε όλους.
   Κάποιος Αμερικανός καταδρομέας έχει ως μότο: “3 πράγματα να φροντίσεις πάντοτε να έχεις:

   1. κάτι να ανοίγει τρύπες,
   2. κάτι να τις κλείνει και
   3. κάτι να επικοινωνείς”.

   Για το πρώτο, νομίζω καταλαβαίνετε όλοι τι εννοεί, το δεύτερο είναι το απαραίτητο να κλείνει ό,τι ανοίγει το πρώτο (IFAK-κιτ πρώτων βοηθειών πεδίου μάχης). Θα σταθώ στο τρίτο που αποτελεί προέκταση της πολύ καλής παρουσίασης που έχει κάνει ο διαχειριστής και αφορά τα PMR. Το ότι εκπέμπουν με λίγα watt δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό στις επιχειρήσεις αφού το στίγμα μας δεν θέλουμε να είναι μεγάλο και ανιχνεύσιμο.

   Όμως αυτό επιτυγχάνεται και με τους πομποδέκτες V-U (υπάρχουν αρκετοί που εκπέμπουν και με ίδια ή χαμηλότερη ισχύ) για τους οποίους όμως απαιτείται άδεια και μην ξεγελαστεί κανείς να τους κατέχει άνευ αυτής διότι ο Νόμος είναι αυστηρότατος αφού αντιμετωπίζει τον παραβάτη με ποινές ίσως και ανώτερες της παράνομης οπλοφορίας (και καλώς, διότι από ασχετοσύνη μπορεί κάποιος να παρεμβάλει και να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ή άλλες επιχειρήσεις, άσε που με 5 watt μπορεί η φωνή του να φτάσει κυριολεκτικά στο φεγγάρι). Αν κάποια μέλη είναι αδειούχοι καλό είναι να φτιάξουμε simplex συχνότητες επικοινωνίας μεταξύ μας.

   Αν δεν υπάρχουν αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες προτείνω σε όλους  (αν δεν έχουν ήδη) το C.B. Με τον πρώτο σεισμό καταλαβαίνουμε όλοι ότι σε 10 λεπτά δεν υπάρχει επικοινωνία. Λυπούμαι που το γράφω, αλλά πολλοί (ακόμη και στρατιωτικοί) δεν δίνουν την αρμόζουσα βαρύτητα στον τομέα αυτό παρ’ όλο που η θέση του διαβιβαστή μέσα στην περίπολο τα λέει όλα…

  • #1933

   Για το πρώτο που αναφέρεις: “κάτι να ανοίγει τρύπες” εννοεί το φτυάρι; χα χα, καλό έ.

   Επειδή υπάρχει ένας δισταγμός για τα όπλα, κακώς κατά την γνώμη μου, να προσθέσω πως θέλω να μιλάμε ελεύθερα και να ενθαρρύνουμε ότι είναι (προς το παρόν) νόμιμο στην χώρα μας. Να αποκτά ο κόσμος που δεν γνωρίζει πλήρη γνώση του πως μπορεί να κατέχει οποιοδήποτε νόμιμο όπλο. Άρα, εν συνεχεία στα τρία που αναφέρεις, ο Αμερικανός καταδρομέας προτείνει:

   1. Όπλα (μάθε εδώ τα πάντα),
   2. Φάρμακα και πρώτες βοήθειες, και
   3. PMR ή και CB

   Τα PMR και τα CB είναι ελεύθερα, οικονομικά και 100% νόμιμα να τα χρησιμοποιείς με προσοχή και με κάποια σειρά. Δημοσιεύουμε συνέχεια οδηγίες για αυτά, και ξεκινάμε και επικοινωνίες μεταξύ μας. Πάρε ένα, μπες στον Χάρτη των Preppers και επικοινώνησε.

   Συνοπτικά, το PMR θα σε βοηθήσει σε κοντινές αποστάσεις (2 – 5χλμ) ώστε να επικοινωνήσεις/συγκεντρωθείς με την οικογένεια σου ή την ομάδα σου στο ασφαλές σημείο ή καταφύγιο.

   Το C.B. θα σε βοηθήσει να επικοινωνήσεις σε μεγαλύτερες αποστάσεις (ίσως και 200χλμ) και με έναν άλλο Prepper ο οποίος π.χ. θα σου δώσει ένα φάρμακο και εσύ θα του δώσεις μερικά φυσίγγια.

   Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
   • #3308
    blankSV1-SDX
    Συμμετέχων

    Καλημέρα συνάδελφε… Από τα γραφόμενα σου κατάλαβα ότι είσαι συνάδελφος ραδιοερασιτέχνης. Πολύ καλές  και σωστές οι προτάσεις σου. Όσον αφορά το θέμα για τη Simplex επικοινωνία που λες, είναι επίσης πολύ σωστό. Εμείς είμαστε σχετικά κοντά. Το θέμα είναι πως θα επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ούτως ώστε να τα συζητήσουμε από κοντά όλα αυτά. Και στη συνέχεια να μπορέσουμε να γνωριστούμε από κοντά με τους φίλους που βλέπω στο χάρτη ότι είμαστε κοντά και να βγάλουμε και πρόγραμμα για τσεκ επικοινωνιών.

  • #1943
   blankJ.TAK
   Συμμετέχων

   Καλημέρα, σαφώς και εννοώ νόμιμη κατοχή όπλου (πώς θα μπορούσα άλλωστε να εννοώ κάτι άλλο όταν αναφέρομαι και σε νόμιμες επικοινωνίες στο άρθρο). Όμως να κατέχεις μια καραμπίνα νόμιμα αλλά να μην ξέρεις να την χρησιμοποιείς και με ασφάλεια, είναι κάποιο θέμα… Ας μην τσιγκουνεύεται κανείς τα 80-100 ευρώ τον χρόνο να γραφτεί σε Σκοπευτικό Σύλλογο. Όσο για φάρμακα και Α’ βοήθειες είναι άλλο μεγάλο κεφάλαιο. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει καμιά σχέση στην παροχή βοηθείας σε άνθρωπο που εβλήθη από πυροβόλο όπλο με οποιοδήποτε άλλο τραύμα, και πολύ περισσότερο σε συνθήκες μάχης…

  • #3344

   Νομίζω πως μπήκαμε στο ψητό. Οι preppers οφείλουμε να γνωρίζουμε άριστα το χειρότερο σενάριο, όπου πχ μπορεί να μην λειτουργούν καν οι αναμεταδότες των ασυρμάτων VHF-UHF πανελλαδικής εμβέλειας, οπότε αυτομάτως ενδέχεται να παραλύσουν και τα σώματα ασφαλείας.

   Επίσης σε έναν ΗΜΠ ενδέχεται όχι μόνο να απενεργοποιηθούν προσωρινά οι ηλεκτρικές συσκευές αλλά και να αχρηστευθούν. Ας έχουμε λοιπόν τα κεφάλια χαμηλά, και ας κάνουμε το κατά δύναμη.

   Το καλύτερο είναι να ξεκινήσουμε όλοι τοπικά από τα PMR γιατί είναι φθηνές και προσιτές συσκευές για όλη την οικογένεια και βοηθάει στις κοντινές επικοινωνίες των “φωλιών”. Αναμένω τις προτάσεις σας.

   Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
   • #3354
    blankElixirium
    Συμμετέχων

    Απλά λιτά και κατανοητά. Το pmr το δίνουμε με ασφάλεια και στα παιδιά μας να “παίζουν”. Έτσι μαθαίνουν. Όπως έχει το σακίδιο έκτακτης ανάγκης με τα απαραίτητα,έτσι μπορεί να έχει και ένα pmrάκι…Ρυθμισμένο στη συχνότητα των μελών.Προσωπικά έχω 2 ζευγάρια και ένα πιο γερό που το κουβαλάω συνεχώς μαζί μου. Η οργάνωση των φωλιών και της κυψέλης πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Στη Βουλγαρία οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά σε αυτό το θέμα από πληροφορίες που έχω. Εμείς εδώ είμαστε πολύ πίσω!!

    • #3356

     Μπες στην κλειστή ομάδα του Zello. Εκεί συζητάμε ορισμένα πράγματα ΜΗ δημόσια, ώστε εδώ δημοσίως να παρουσιάζουμε την μέθοδο οργάνωσης.

     Όσο οργανωνόμαστε οι δημόσιες ανακοινώσεις θα είναι όλο και πιο μικρές για λόγους ασφαλείας.

     Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
    • #3359
     blankSV1-SDX
     Συμμετέχων

     Το ξαναγράφω… μπαίνω στο ZELLO και γράφω στην ανίχνευση  Prepper Hellas και μου βγάζει… Δεν βρέθηκε ο χρήστης.

      

    • #3396

     Είναι κλειστή ομάδα, δεν μπαίνεις με αναζήτηση. Έχεις στείλει το κινητό σου να σε περάσουν;

     Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
Ετικέτες θέματος

Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε.

TOP