τελευταία ενημέρωση: SurvivalTactics 2 εβδομάδες πριν
7 φωνές
9 απαντήσεις
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
  • #4805
   Elixirium
   Συμμετέχων

   Περι μπαταριών

   Θα ήθελα να ανοίξω το θέμα μπαταρία.Κυρίως αλκαλική μπαταρία.
   Τι μπαταρίες φροντίζετε να δέχεται ο εξοπλισμός σας(φακοί,ασύρματοι,ραδιοφωνάκια κτλ)
   Φροντίζετε να είναι όλες ίδιου τύπου;(πχ 2Α ή 3Α;)
   Πόση αποθήκη είναι καλό να κρατάμε από μπαταρίες,αν υποθέσουμε πως σε “καιρό ειρήνης” χρησιμοποιούμε κυρίως επαναφορτιζόμενες και δε ξοδεύουμε τις αλκαλικές που έχουμε backup.
   Ακόμα και αν καταλήξουμε να χρησιμοποιούμε σε όλες τις συσκευές έναν τύπο μπαταρίας(2Α πχ),είναι καλό να έχουμε στοκ και άλλους τύπους μπαταρίας,σε τι ποσότητα και τι γίνεται σε περίπτωση που δε τις χρησιμοποιήσουμε μέχρι την ημερ. λήξης;
   Ο λόγος που αναφέρω τις αλκαλικές είναι ο εξής: Σε περίπτωση πυρηνικού ολέθρου όπου η παραμονή μας για μεγάλο διάστημα σε εξωτερικό περιβάλλον έχει κινδύνους για την υγεία μας,όπου ο ουρανός μπορεί να σκοτεινιάσει και ακτίνες φωτός να μη περνάνε για μέρες ή μήνες εξαιτίας της αλλαγής στην ατμόσφαιρα,οι συσκεύες με τις επαναφορτιζόμενες θα είναι άχρηστες αν δεν έχουν ενέργεια. Ακόμα και αν υπάρχει ηλιακή ακτινοβολία όμως ικανή να φορτίσει τις μπαταρίες μας,η παραμονή μας για πολλές ώρες πλησίον της συσκευής μας(αν χρειάζεται να την προστατεύσουμε από κακόβουλες ενέργειες τρίτων) μέχρι να ολοκληρωθεί η φόρτιση,μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή μας.
   Προσωπικά κατέληξα σε συσκευές που μπορούν να δεχθούν 2Α μπαταρίες,βρίσκω 50άδα ΑΑ με 11 ευρώ περίπου.Αν εξετάσουμε όλες τις μικροσυσκευές που δέχονται μπαταρίες στο σπίτι μας(όπου τώρα βάζουμε επαναφορτιζόμενες ίσως),θα δούμε πως δέχονται 2Α: ρολόγια τοίχου,μιξεράκια χειρός,ασύρματα ποντίκια υπολογιστών,τα περισσότερα παιδικά παιχνίδια που έχουμε(αν έχουμε παιδιά),κ.α.
   –Από άποψη βάρους κερδίζουν οι 3Α.–

   <!–/data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/clipdata/clipdata_bodytext_220902_224955_722.sdocx–>

  • #4809
   Guard78
   Συμμετέχων

   Εγώ έχω επιλέξει όλα τα αντικείμενα να παίρνουν 2Α μπαταρίες για να υπάρχει ομοιομορφία και για να μπορώ να καλύπτω και μελλοντικές ανάγκες μιας και πάρα πολλές συσκευές λειτουργούν με αυτό το είδος. Η αλήθεια είναι οτι για κάποιο λόγο δεν έχω σε εκτίμηση την φόρτιση με ηλιακή ενέργεια…

   «Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως»

  • #4810
   IRON-67
   Συμμετέχων

   Tο ιδανικό θα ήταν να έχουμε συσκευές με 1 – 2 τύπους μπαταριών το πολύ, που να κυκλοφορούν ευρέως, για να υπάρχει ευχέρεια χρήσης στις συσκευές και δυνατότητα γρήγορης αντικατάστασης όταν χρειάζεται.

   • #4819
    Π3
    Keymaster

    Και εγώ μια από τα ίδια. Βέβαια, επιλέγω πάντα επαναφορτιζόμενες. Όταν σταματήσει η εφοδιαστική αλυσίδα, αυτομάτως τα ηλεκτρικά εργαλεία μας αχρηστεύονται όλα.

    Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
  • #4975
   SurvivalTactics
   Συμμετέχων

   Υπάρχουν στην αγορά συστημάτων με πάνελ ή ανεμογεννήτρια που αποθηκεύει σε μεγάλες μπαταρίες τύπου powerbank με έξοδο 220V και μπορεί να έχεις ενέργεια για να φορτίσεις πολλές συσκευές. Το μόνο πρόβλημα είναι το μεγάλο κόστος και η περίληψη καταστροφής από ηλεκτρομαγνητικό παλμό.

   • #5077
    Vascos
    Συντονιστής

    Υπάρχουν στην αγορά συστημάτων με πάνελ ή ανεμογεννήτρια που αποθηκεύει σε μεγάλες μπαταρίες τύπου powerbank με έξοδο 220V και μπορεί να έχεις ενέργεια για να φορτίσεις πολλές συσκευές. Το μόνο πρόβλημα είναι το μεγάλο κόστος και η περίληψη καταστροφής από ηλεκτρομαγνητικό παλμό.

    δωσε μας ενα συνδεσμο να δουμε.

    Το καλυτερο ειναι να εχεις στοκ απο ολα. Οχι μονο για εσενα αλλα για την ομαδα γενικοτερα.  Και 2Α και 3Α οπως επισης καλο ειναι να εχεις και 2 μεγαλυτερες μπαταριες πχ. αυτοκινητου που θα χρειαστει  για το φωτοβολταικο σου. Το προβλημα δεν ειναι που θα τα  βρεις. Αλλα η μεταφορα. Οποτε το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να σκεφτεις πρωτα που θα τις εχεις…  Σπιτι σε καταφυγιο η σε ΒΟΒ ? Τοτε θα  λυσεις την  απορια σου για το τι πρεπει να εχεις και τι να παρεις.

    You can trust only 3. Your God, your family and you prepper friend.

  • #6048
   Finikas
   Συντονιστής

   Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι οτι στο κοντινό σενάριο της απόμακρης κατοίκησης σε χωριό για να αποφύγεις το σύστημα και σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό όποιον δεν δεχτούν το οτιδήποτε θα είναι αυτό για να μπορεί να αγοράζει (πχ κάρτα του πολίτη) το οποίο θα τον κόψει απο την εφοδιαστική αλυσίδα και το απόθεμα των μπαταριών του θα τελειώσει, καλό θα ήταν απο τώρα να επενδύαμε σε φωτοβολταικο πάνελ (μεχρι 500αρι) μόνο και μόνο για την φόρτιση των συσκευών μας διότι δεν μας ενδιαφέρει το ρεύμα για φωτισμό, ψήσιμο κτλ, υπάρχουν άπειρες εναλλακτικές γι αυτά.

   Ο υπομείνας εις τέλος ούτος σωθήσεται (Ματθ. 24, 13)

   • #6065
    Π3
    Keymaster

    Έτσι. Και πάλι, θα πρέπει να κρύψεις καλά και το πάνελ σου, ώστε να μην φαίνεται από μακρυά. Να είναι όλα σαν ερειπωμένα.

    Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
  • #4982
   SurvivalTactics
   Συμμετέχων

   Σας παραθέτω από κάτω και ένα link σε περίπτωση που θέλει κάποιος να το ψάξει. Το συγκεκριμένο υποστηρίζει και πολύ γρήγορη φόρτιση σε περίπτωση που βρει κάποιος παροχή 220v. Να τονίσω ότι δεν έχω κάποιο όφελος από το μαγαζί απλά νομίζω ότι είναι ο μόνος αντιπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρίας στην Ελλάδα.

   https://techgadget.gr/product/ecoflow-delta-portable-power-station-eu/

Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε.

TOP