Ξεχάσατε τα στοιχεία σύνδεσης σας;

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

HOMEPAGE Συζητήσεις Prepper forum Εξοπλισμός Επικοινωνίες Οδηγός Επικοινωνίας με CB για όλους τους πολίτες σε έκτατη ανάγκη

2 voices
1 απάντηση
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
  • #2001
   J.TAK
   Συμμετέχων

   Δημοσιεύουμε αυτόν τον οδηγό ώστε όλοι πολίτες να αποκτήσουν ένα CB και να γνωρίζουν πως να επικοινωνήσουν μεταξύ τους όταν δεν θα λειτουργούν τα τηλέφωνα, σταθερά και κινητά καθώς επίσης και το internet.

   Το CB όπως και το PMR είναι ελεύθερα προς χρήση για όλους τους πολίτες, αρκεί να γνωρίζουν τη δεοντολογία και να μην προκαλούν προβλήματα σε υφιστάμενες κρίσιμες επικοινωνίες.

   Ας δούμε μερικά εισαγωγικά περί του CB

   Αν εξαιρέσουμε:

   • Το κανάλι 1 συχνότητα 26.965 που αφορά κλήσεις επείγοντος για τις Δημόσιες Υπηρεσίες,
   • Το κανάλι 9 συχνότητα 27.065 MHz χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης (Κανάλι Επείγοντος), όπως επίσης από τους Σταθερούς σταθμούς των συλλόγων CB για επικοινωνία με αδειούχους σταθμούς CB,
   • Το κανάλι 11 συχνότητα 27.085 MHz χρησιμοποιείται για αρχικές ακροάσεις και κλήσεις μέχρι να επιτευχθεί η επικοινωνία με τον καλούμενο και αμέσως μετά αλλάζουν κανάλι που ορίζουν οι χειριστές
   • Το κανάλι 15 συχνότητα 27.135 MHz χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για επικοινωνίες με εταιρείες οδικής βοήθειας,
   • Το κανάλι 40 συχνότητα 27.205 MHz χρησιμοποιείται για ανάγκες Πυρασφάλειας,

   Τότε προτείνω να επιλέξουμε για τους preppers κάποιο από τα υπόλοιπα.

   Ας επιλέξουμε το κανάλι 16 (δεν έχει και πολλή κίνηση) σε διαμόρφωση F.M., με τα νόμιμα WATT (4).
   Θα χρειαστούμε:

   1. εξοπλισμό και
   2. τους βασικούς κανόνες επικοινωνίας.

   Ας δοκιμάσουμε λοιπόν τον ακόλουθο κανόνα με κανάλι συνάντησης το 11.

   Γενική κλήση:

   1. -“Δοκιμή, δοκιμή, ακούει κάποιος σταθμός”;
   2. – “Σε ακούει ο Β”.
   3. – “Καλημέρα Β, είμαι ο Α από περιοχή …, πώς με ακούς”;
   4. -“Α από περιοχή … από Β και περιοχή ….. σε ακούω π.χ. δυνατα και καθαρά”.
   5. -“Β από Α και εσύ περνάς δυνατά και καθαρά, ευχαριστώ, 73” (όπου 73 χαιρετισμός).
   6. Σε περίπτωση που θες να συνεχίσεις την συζήτηση λες: “Β από Α, πάμε στο κανάλι 16“.

   Εφόσον λοιπόν δύο preppers θέλουν να προχωρήσουνε σε επείγουσα επικοινωνία, ας επιλέξουμε καθολικά το κανάλι 16. Αν όμως θέλουν απλά να συζητήσουν (πριν την καταστροφή), τότε δεν επιβάλεται να μιλάνε στο κανάλι 16 αλλά σε οποιοδήποτε ελεύθερο κανάλι.

  • #2007
   blankΠίγκος ο 3ος
   Συμμετέχων

   Συμφωνώ με τον J.TAK

   Πρακτικά, πρέπει όλοι μας να εξασκηθούμε σε αυτή την επικοινωνία. Η σειρά που προτείνω είναι η εξής:

   1. Μπαίνεις στο Χάρτη των Preppers
   2. Εντοπίζεις τον πλησιέστερο prepper,
   3. Επιδιώκεις επικοινωνία μαζί του,
   4. Δεν ανταλλάσσουμε καμία προσωπική πληροφορία, αλλά μόνο τα απαραίτητα για την επιβίωση: βρίσκομαι περίπου εκεί, έχω φάρμακα, πάω στο τάδε σκοπευτήριο, κ.ο.κ.

   Τόσο απλά. Για τις άμεσες κοντινές επικοινωνίες, π.χ. με την οικογένεια σας ή την ομάδα σας, θα χρησιμοποιήσετε το PMR για το οποίο θα δημοσιεύσουμε ξεχωριστό οδηγό. Αν δεν έχετε ούτε εξοπλισμό, αλλά ούτε και γνώσεις, υπάρχει και η εφαρμογή της Midland για κινητά η οποία θα σας βάλει στο νόημα των CB. Αν και το ιδανικό είναι να μην μαθαίνετε σε συνθήκες ιδανικές αλλά σε όσο το δυνατόν χειρότερες (χωρίς ρεύμα, νερό, επικοινωνίες, internet).

   Το CB λόγω εμβέλειας θα σας δώσει την δυνατότητα να εντοπίσετε έναν ή και περισσότερους preppers ώστε να ανταλλάξετε προϊόντα, εργαλεία ή και υπηρεσίες τα οποία θα σώσουν ζωές.

   Μπορεί να δώσετε μερικά φυσίγγια και να πάρετε αντιισταμινικά ή ένεση αδρεναλίνης. Μπορείτε να πάρετε αναπτήρες και να δώσετε ένα φτυάρι. Αυτά που τώρα έχουμε δεδομένα, μετά την καταστροφή θα έχουν ανεκτίμητη αξία, αφού δεν θα λειτουργεί απολύτως τίποτα.

   Σε έναν σεισμό, τυφώνα, θεομηνία, επιδρομή, εξεγέρσεις θα επέλθει blackout. Τα φώτα δεν θα λειτουργούν για πάντα, πόσο μάλλον τα τηλέφωνα και το internet.

Topic tags

Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε.

TOP