HOMEPAGE Συζητήσεις Prepper forum Περιστατικά Τι κάνουμε στο “μπαμ” εν μέσω κορωνοϊού

τελευταία ενημέρωση: SV1-SDX 2 μήνες πριν
2 φωνές
1 απάντηση
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
  • #1912
   blankJ.TAK
   Συμμετέχων

   Α) Εδώ και 1 μήνα δεν μπορούμε να πάρουμε αντιβιώσεις δίχως χαρτί ιατρού (ο νοών νοείτο) οπότε όποιος πρόλαβε τόσον καιρό, πρόλαβε. Πήγα αντιβίωση σε φίλο που έψαχνε 3 φαρμακεία και δεν του έδιναν (τελικά διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό), ίσως αυτή που του πήγα να μην ήταν η κατάλληλη.

   Εναλλακτική; Βότανα: τα βότανα είναι φάρμακα (όχι το αντίθετο), όσο είναι καιρός μάθετε, εκτυπώστε (παντα) κατάλογο με τις ιδιότητές τους.

   Πριν από 1 χρόνο που δεν υπήρχαν αντισηπτικά και οινόπνευμα έφτιαχνα βάμμα με θυμάρι (το φάρμακο για κορονοϊό και το καλύτερο αντισηπτικό, καθώς και το χαμομήλι και η πρόπολη) και τα μοίραζα στους δικούς μου.

   Β) Τα PMR δεν είναι τα μόνα νόμιμα στους μη αδειούχους. Υπάρχει η ελεύθερη (πλέον) μπάντα πολιτών (C.B.) που εκπέμπουν στους 27MHZ και είναι ΒΡΑΧΕΑ, που σημαίνει ακούγεσαι παντού ακόμη και όταν όλα τα άλλα V-U και οι αναμεταδότες τους δεν θα μπορούν. Μπορείς να γραφείς σε Σύλλογο να λάβεις διακριτικό κλήσεως ή να εκπέμπεις με το όνομά σου και την περιοχή σου. Τοποθετείται σε Ι.Χ., αποσπάται και εγκαθίσταται και ως ασύρματος βάσεως σε σπίτι, υπάρχει φορητό. Κόστος περίπου 100-150 ευρώ. Αν υπάρχουν ραδιοερασιτέχνες καλό είναι να φτιαχθούν συχνότητες simplex στις οποίες θα μιλούν τα μέλη όταν χρειασθεί (και φυσικά αφού αυτές δοκιμαστούν, με χρήση υποτόνων κ.λπ.). Μία φορά να μιλήσεις στον αέρα μέσω πομποδέκτη έχεις καταγραφεί (να το ξέρουν οι μη γνώστες). Για την περίπτωση ΗΛΜ παλμού φτιάχνουμε κλωβό FARADAY όπου έχουμε φυλαγμένους πομποδέκτες, μπαταρίες τους laptop κ.ά. και τον έχουμε στην άκρη. Οι σακούλες που έχουν από μέσα αλουμίνιο άμα κλειστούν πολύ καλά ή το καρμπόν αποτελούν κάποιο είδος πορόχειρου κλωβού (βάλτε το φορητό σας τηλέφωνο και καλέστε το από κάποιο άλλο για να το δείτε αυτό).

   Γ) Οταν γίνει το “μπαμ” όποιος αποπειραθεί να εγκαταλήψει την πόλη είναι τελειωμένος καθότι οι έξοδοι θα μπλοκαρισθούν (ο νοών νοήτω), οπότε ή νωρίτερα ή αρκετά αργότερα, και ο οποιοσδήποτε αγώνας θα πρέπει να δοθεί εντός πόλεως.

   Δ) Ο,τι δεν μπορείς να επισκευάσεις το καταστρέφεις και μαζεύεις οτιδήποτε θεωρείται χρήσιμο. Οι Γύφτοι σε κατάσταση “μπαμ” δεν θα είναι μόνον ο Νο1 αντίπαλος (στο Μάτι ενώ καίγονταν εκείνοι τους έκλεβαν) αλλά και μαυραγορίτες.

   Ε) Τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης δεν ξεχνούν (ακόμη και αν “διαγράψεις” λογαρισμό), που σημαίνει ότι όλοι μας είμαστε σταμπαρισμένοι και ότι ρέπουμε προς κάποια κατεύθυνση. Τι κάνουμε; Πολλαπλούς λογαριασμούς Gmail, FB, Twitter κλπ από την ίδια συσκευή. Σε
   κάθε λογαριασμό συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε διαφορετικές προσωπικότητες, άκρως διαφορετικές και όσο το δυνατόν πιο πειστικά. Αν έχουμε κάνει χρήση από πολλές συσκευές, τότε το ίδιο ισχύει για κάθε μία από αυτές.

   ΣΤ) Σακίδιο και εμφάνιση ανάλογα με το περιβάλλον. Δεν μπορείς να βγεις στην πόλη με παραλλαγές (κράτησέ τα για το καταφύγιο ή για το σπίτι σε σε χωριό). Στο Ι.Χ. και σε κάθε σπίτι θα πρέπει να υπάρχουν σακίδια έτοιμα και όσα τα μέλη (με τις ιδιαιτερότητες και ανάγκες εκάστου).

   Ζ) Δεν κυκλοφορούμε με οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί όπλο. Κάθε πράγμα στην ώρα του. Ενα στιλό ή ένα μολύβι αποτελεί εν δυνάμει όπλο αν χρειαστεί να αμυνθείς (σπας το στιλό και το καρφώνεις στην καρωτίδα ή με την μύτη του μολυβιού) ή άρβυλα εργασίας με σίδερο μπροστά και του σπας με κλωτσιά το σαγόνι.

   Η) Μαζεύουμε “πρωτόγονα” εργαλεία.

   Θ) Πριν από μία ώρα μάζεψα μαρούλια, κρεμμυδάκια, μαϊντανό και άνηθο. Δεν χρειάζεται να έχεις κήπο, σε γλάστρες όλα γίνονται.

   Εν κατακλείδι, τώρα που ξανάνοιξαν τα μαγαζιά ο καθένας ας κάνει το τελευταίο του κουμάντο (σε τρόφιμα, φυσίγγια, τα όποια φάρμακα μπορεί να βρει;). Ισως ότι υπάρχουν πολλές καραμπίνες στην χώρα κάπως συμμαζέψει την κατάσταση στο επερχόμενο “μπαμ”. Οι preppers στο Αμέρικα ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, μην κοιτάς εδώ στο Γελαδιστάν (είμαστε για το πέος…).

   Προσπαθούμε να κάνουμε ομάδα, όμως βλέπετε ότι ειδικά και με την υφιστάμενη κατάσταση το πιθανότατο είναι ο καθένας να παλέψει μόνος, καθ’ όσον οι γείτονές μας είναι αλλού κι αλλού (πιθανόν να σκέφτονται τι να ψήσουν την Λαμπρή: αρνί ή κατσίκι, και όχι ότι ενδέχεται να τους ψήσουν κάποιοι που δεν τρώνε χοιρινό…) και οι περισσότεροι θα πέφτουν από τα μπαλκόνια στο “μπαμ”.

   Και το βασικότερο (προσωπικά) το οποίο επανήλθε τώρα με τα 200 χρόνια μετά το 1821 και κατά την επέτειο της ΕΟΚΑ. Οι αρχηγοί προέτρεπαν τους αγωνιστές πρώτα να μάχονται υπέρ Πίστεως και κατόπιν υπέρ Πατρίδος.-

  • #3360
   blankSV1-SDX
   Συμμετέχων

   Μπράβο φίλε μου… Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Πολύ ωραία και πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις. Επειδή στο χάρτη βλέπω ότι είμαστε κοντά, σου έχω ξαναστείλει μήνυμα, να κανονίσουμε να τα πούμε από κοντά. Να είσαι καλά.

Ετικέτες θέματος

Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε.

TOP