HOMEPAGE Συζητήσεις Prepper forum Καταφύγιο Επαγγέλματα Επιβίωσης και Διαβίωσης σε Φωλιές και Κυψέλη.

τελευταία ενημέρωση: Πίγκος ο 3ος 2 μήνες πριν
2 φωνές
1 απάντηση
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
  • #3320
   Vascos
   Συμμετέχων

   Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι το πώς δουλεύουν ομάδες σαν την δική μας θα ήθελα να σας ανοίξω ένα θέμα που σίγουρα είναι σημαντικό. Είμαι μέλος 2 ομάδων Prepper εξωτερικού διότι ζούσα αρκετό καιρό έξω. Δεν  θα σας αναφέρω τις ομάδες αλλά μπορώ να σας δώσω τις πληροφορίες που μάζεψα τόσο καιρό σχετικά με την δομή τους, την σύσταση τους και τον τρόπο που δουλεύουν. Η μια εκ των δύο ομάδων έχει 290 μέλη. Τα 290 μέλη χωρίζονται σε φωλιές που απαρτίζονται από 15-20 άτομα δηλαδή 4-5 preppers & οι οικογένειες τους και οι κυψέλες οι οποίες είναι 70-80 ατόμων δηλαδή 3-4 φωλιές μαζί. Οι φωλιές συνήθως έχουν μέλη που μένουν αρκετά κοντά ο ένας με τον άλλο και προχωράνε μαζί μέχρι να ενωθούν με άλλη φωλιά.

   Πολλές φωλιές μαζί θα δημιουργήσουν την κυψέληΌταν καταφέρουν και ενωθούν οι κυψέλες δημιουργούν την πρώτη κοινότητα. Εκεί τα πράγματα είναι πιο οργανωμένα. Εκεί θα δώσουν οι υπεύθυνοι και οι συντονιστές αρμοδιότητες ανάλογα με το τι μπορεί ο κάθε ένας να κάνει και το τι γνωρίζει. Εκεί κάθε άτομο είναι χρήσιμο ακόμα και τα παιδιά. Κάπως έτσι δημιουργούν μονάδες οι οποίες έχουν τα πάντα και μπορούν να σταθούν ζωντανές σε περίπτωση ανάγκης.  Υπόψιν οργάνωση ξεκινάμε αμέσως με την δημιουργία της φωλιάς μας και ανάλογα με το τι μπορεί το κάθε μέλος να κάνει. Δεν περιμένουμε πότε θα ενωθούμε με τους άλλους. Υπεύθυνοι για φαγητό, νερό, καταφύγιο, άμυνα είμαστε εμείς.

   Οι αρμοδιότητες που θα δοθούν  χωρίζονται σε 8 βασικές κατηγορίες-επαγγέλματα.

   • επαγγέλματα που αφορά την εστίαση  και τη συγκομιδή φαγητού.
   • επαγγέλματα υγείας.
   • επαγγέλματα σχετικά με την διαβίωση και κατοικία.
   • επαγγέλματα σχετικά με την κατασκευή εργαλείων.
   • επαγγέλματα που αφορούν τα ζώα.
   • τμήμα τεχνιτών και μηχανικών.
   • τμήμα επικοινωνίας – αλληλογραφίας με άλλες ομάδες.
   • εκπαίδευση – σχολείο

   Η πρώτη κατηγορία έχει επαγγέλματα όπως ο ψαράς, ο φούρναρης, ο αγρότης, ο σφαγέας, ο κυνηγός, ο γεωπόνος που γνωρίζει τα φυτά και τι μπορεί να καλλιεργηθεί όλο τον χρόνο κτλ. Όλοι αυτοί είναι υπεύθυνοι στο να φέρνουν φαγητό στην κυψέλη.

   Η δεύτερη κατηγορία έχει επαγγέλματα υγείας όπως οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγους ακόμα και υπεύθυνους για την προετοιμασία σωρών      ( γρ. τελετών ) Ακόμα και βοτανολόγοι που γνωρίζουν ότι κάποια βότανα είναι φαρμακευτικά και θα βοηθήσουν στο σπουδαίο έργο των γιατρών.

   Η τρίτη κατηγορία  περιλαμβάνει επαγγέλματα που αφορούν την κατοικία και το στήσιμο αυτών των υποδομών. Επαγγέλματα όπως ο αρχιτέκτονας μηχανικός, πολιτικός μηχανικός είναι χρήσιμοι στην ανοικοδόμηση. Οι ηλεκτρολόγοι που μπορούν να μας δώσουν τις γνώσεις τους σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που είναι η ηλεκτρική ενέργεια και γενικότερα τρόπους να την αποκτήσουμε είτε διορθώνοντας εξοπλισμό που έχει χαλάσει είτε δημιουργώντας τα κατάλληλα εργαλεία για να μπορέσουμε να συλλέξουμε.

   Η τέταρτη ομάδα επαγγελμάτων είναι αρκετά δύσκολη διότι εδώ συναντάμε ειδικότητες  που στις μέρες μας σπανίζουν. Στη κατηγορία αυτή είναι η κατασκευή όλων των μέσων, εργαλείων για να μπορέσει μια κυψέλη να ανταπεξέλθει σε όλες τις απαραίτητες ανάγκες που θα προκύψουν. Ξυλουργοί και όσοι έχουν γνώση στην δημιουργία εργαλείων από ξύλοΣιδεράδες και όσοι κατέχουν την τέχνη και την δημιουργία εργαλείων από σίδερο είναι εξαιρετικής σημασίας.  Μαραγκός, Γδάρτης και γνώστης επεξεργασίας δέρματος για την δημιουργία διαφόρων υλικών. Φυσικά η λίστα δεν τελειώνει.

   Η πέμπτη ομάδα αφορά ένα πολύ δύσκολο κομμάτι που και αυτό έχει σχέση με την υγεία άλλα όχι την δική μας αλλά των ζώων. Η ειδικότητα του κτηνίατρου και βοηθοί είναι πάρα πολύ σημαντική. Είτε είναι συντροφιάς είτε είναι ζώο που θα μας βοηθήσει σε εργασίες πρέπει να υπάρχει υπεύθυνος για την προστασία τους και την υγεία τους. Γι αυτό  και είναι μια κατηγόρια από μόνο του.

   Η έκτη ομάδα είναι εξίσου σημαντική και περιλαμβάνει επαγγέλματα που αφορούν την συντήρηση των εργαλείων και των μηχανών εάν υπάρχουν. Μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων ( αυτοκίνητα, δίκυκλα κτλ. ) Στη κατηγορία αυτή όσοι έχουν γνώση στη συντήρηση εργαλείων ακόμα και σε ερασιτεχνικό επίπεδο είναι δεκτοί και μπορούν να βοηθήσουν, να συνεργαστούν με την πιο πάνω κατηγορία την τέταρτη στην κατασκευή εργαλείων.

   Η έβδομη ομάδα είναι αρκετά ιδιαίτερη μίας και εδώ δεν συναντάμε επαγγέλματα του σήμερα αλλά ειδικότητες οι οποίες θα βοηθήσουν στο στήσιμο ενός  δικτύου επικοινωνίας της κυψέλης, της φωλιάς με τις γύρω ομάδες. Είτε είναι με σημάδια, είτε με φωτιές, είτε με πιο σύγχρονο τρόπο. Από το πιο αρχαίο επάγγελμα που ήταν ο αγγελιοφόρος μέχρι και τα πιο σύγχρονα. Ταχυδρόμοι, δρομείς για την μεταφορά νέων, ειδήσεων κτλ μέχρι και τον τεχνικό δικτύων και τον προγραμματιστή όλοι βοηθούν στο να γίνει πράξη. Ιδέες και τρόποι στο κομμάτι αυτό είναι καλοδεχούμενες σε όλες τις ομάδες.

   Η όγδοη και τελευταία ομάδα αφορά την εκπαίδευση και το σχολειο. Ανάλογα με το ενδιαφέρον των νέων prepper θα μάθουν από τους μεγαλύτερους πρακτικές και θα εξασκηθούν πάνω σε αυτές. Και τα παιδιά θα έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις που είχαν και πριν. Το σχολείο είναι σημαντικό και δεν πρέπει κανένα παιδί να χάνει τη γνώση ακόμα και σε τέτοιες καταστάσεις.

   Εγώ σαν prepper και για την προστασία της δικής μου ομάδας και οικογένειας ασχολούμαι με την καλλιέργεια και το φύτεμα σπόρων, την φύλαξη αυτών και τον πολλαπλασιασμό των καρπών. Αυτάρκεια  στο θέμα του φαγητού. Μια δεύτερη ασχολία μου είναι η επεξεργασία του ξύλου και η δημιουργία εργαλείων. Τον τελευταίο καιρό ξεκίνησα την κατασκευή από το τίποτα καταφυγίου με υλικά που βρίσκω μόνο στη φύση. Δύσκολο αρκετά άλλα εάν αφοσιωθείτε και ψαχτείτε τώρα που έχουμε όλα τα μέσα θα πάρετε ιδέες και θα δείτε ότι όλα γίνονται αρκεί να υπάρχει θέληση.

   Επαγγέλματα και τέχνες στην ανοικοδόμηση θα χρειαστούν όλα. Γιαυτό ότι μαθαίνουμε τώρα θα είναι χρήσιμο αύριο. Ελπίζω να μην σας κούρασα και μια συμβουλή για να το έχετε σαν αρχή.

   ΜΟΝΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΟΜΑΔΑ.

   No one can survive on their own. Thinking you can is ridiculous, especially going into the middle half of the 21st century. To think you can do it alone is just ridiculous.

  • #3350

   Όποιος νομίζει ότι όλα τα παραπάνω θα γίνουν τυχαία μετά από μία ή περισσότερες διαδοχικές καταστροφές τότε είναι ήδη νεκρός. Δεν επιβιώνει ποτέ κανένας στην τύχη.

   Vascos ευχαριστούμε θερμά, και προχωράμε στον δικό μας Οδηγό για Φωλιές στην Ελλάδα. Συντονιστείτε και στο ραδιόφωνο μας όπου θα ανεβάσουμε συγκεκριμένη εκπομπή (τις βρίσκετε και στο on-demand).

   Μείνετε συντονισμένοι και αναμένουμε τις προτάσεις σας στην πρακτική εφαρμογή.

   Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
Ετικέτες θέματος

Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε.

TOP