HOMEPAGE Συζητήσεις Prepper forum Καταφύγιο Η Φωλιά των Preppers – Πλήρης Οδηγός

τελευταία ενημέρωση: Π3 12 μήνες πριν
8 φωνές
17 απαντήσεις
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
  • #3362
   Π3
   Keymaster

   Όπως κάνουν οι preppers παγκοσμίως, ακολουθούν ένα σύστημα από ομάδες ώστε να κερδίσουν την ασφάλεια και την αυτάρκεια.

   Πως λειτουργούν οι Φωλιές με τις Κυψέλες

   Συνοπτικά:

   • ένας prepper προετοιμάζει την οικογένεια – ομάδα του.
   • 2 και παραπάνω preppers σε μια κοντινή περιοχή μπορούν να οργανώσουν μια Φωλιά.
   • 2 και παραπάνω φωλιές οργανώνουν μια Κυψέλη.

   Όταν λοιπόν έχουμε ξεκινήσει την συστηματική προετοιμασία της οικογένειας – ομάδας μας, τότε το επόμενο βήμα είναι να συστήσουμε μια φωλιά από preppers της ίδιας περιοχής.

   1. Αν στην περιοχή σου δεν υπάρχει υπεύθυνος prepper (δες εδώ) τότε επικοινώνησε μαζί μας στο [email protected]
   2. Αν υπάρχει υπεύθυνος τότε φρόντισε να αρχίσεις να δίνεις αρχικά το παρών σε αυτόν και να έχετε μια πρακτική επικοινωνία.

   Το παρών το δίνουμε μόνο οι υπεύθυνοι αρχικά μέσω της ομάδας μας στο zello (δες εδώ) και μετά με τα PMR446 και τα CB. Όλα αυτά επειδή αρχικά φαίνονται δύσκολα αξιοποιούμε τις υπάρχουσες τεχνολογίες.

   Πως ξεκινάμε την φωλιά

   1. Ξεκινάμε από την δική μας συστηματική προετοιμασία ως preppers. Όταν νοιώθουμε έτοιμοι και έχουμε τα βασικά εργαλεία επικοινωνίας π.χ. PMR446 και CB τότε
   2. Αναζητάμε τον κοντινό υπεύθυνο prepper της περιοχής μας.
   3. Επικοινωνούμε μαζί του για λεπτομέρειες οργάνωσης και προετοιμασίας.
   4. Μόνο ο Υπεύθυνος της Φωλιάς μιλάει στο Zello στα κεντρικά στην Κυψέλη.

   Άρα στην περιοχή μας, δύο και παραπάνω preppers (ο καθένας με την ομάδα/οικογένεια του), μπορούν να έχουν μια φωλιά.

   Υπολογίστε πως θα πρέπει να φροντίσετε να φυλάξετε τους εαυτούς σας, τις ομάδες σας, τα τρόφιμα και τα φάρμακα σας ασφαλή. Τουλάχιστον στις πρώτες φάσεις επιβίωσης.

   Για να βρεις σε ποια Φωλιά μπορείς να συνδεθείς κοίτα στο θέμα Υπεύθυνοι για τις Φωλιές ανα περιοχή.

   Προπαίδευση με το Zello πριν τους ασυρμάτους

   Λόγω του ότι τα PMR446 και τα CB χρειάζονται δουλειά πριν την επίτευξη της επικοινωνίας μεταξύ preppers, περνάμε όλοι οι Υπεύθυνοι από την κεντρική ομάδα κυψέλη στο Zello.

   Μόλις τα καταφέρεις ως νέος, εντοπίζεις τους κοντινούς σου preppers στον Χάρτη, και από εκεί και έπειτα να συνεχίζετε την επικοινωνία και προετοιμασία είτε μέσω Zello, ιδανικά μέσω ασυρμάτων και επικοινωνία εξ’επαφής.

   Ο κάθε Υπεύθυνος ενημερώνει τα μέλη της Φωλιάς του, είτε σε θέματα Επίγνωσης Κατάστασης, είτε ανακοινώσεων.

   Πως να επικοινωνήσω με PMR446 και CB

   Αρχικά υπάρχει η δυσκολία του ότι δεν ήμαστε εξοικειωμένοι. Διαβάστε τις σχετικές οδηγίες μας για τις επικοινωνίες εδώ, και μπορείτε να ρωτήσετε τις απορίες σας στο φόρουμ εδώ. Αγοράστε και ξεκινήστε να δοκιμάζετε τους ασυρμάτους αρχικά με την ομάδα/οικογένεια σας.

   Μόλις αρχίσετε να έχετε άνεση στην χρήση τους, τότε επικοινωνήστε μαζί στα κλειστά κανάλια επικοινωνίας και στο email μας ώστε μέσω εφαρμογών (π.χ. zello) ώστε αρχικά να έρθετε σε επαφή με τους κοντινούς σας preppers και να δώσετε κοινές ώρες δήλωσης παρόντος στους ασυρμάτους.

   Όσοι προετοιμάζονται πανελλαδικά χρησιμοποιούν στα PMR τα κανάλια 3 και 8.

   Πως δηλώνω το “παρών” στους ασυρμάτους

   Τους ασυρμάτους τους έχουμε για τις ώρες (ή ημέρες) που δεν θα δουλεύει απολύτως τίποτε. Επίσης να έχετε υπόψιν σαν και έναν ΗΜΠ ο οποίος δύναται να αχρηστέψει (όχι απλά να απενεργοποιήσει) οποιοδήποτε ηλεκτρικό κύκλωμα.

   Άρα οι ασύρματοι μας, όπως και κάποιες άλλες κρίσιμες συσκευές επιβίωσης θα πρέπει ειδικά σε καιρό χάους να είναι σφραγισμένα σε ένα κουτί faraday ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης. Και να βγαίνουν από εκεί ΜΟΝΟ για να δώσετε το παρών στον πλησιέστερο σε σας prepper.

   Οι ώρες που έχουμε διαμορφώσει για να δίνουμε το παρών είναι:

   • Μια φορά το πρωί 10:00 με 15:00, και
   • Μια φορά το βράδυ 19:00 με 19:15.

   Με άσκηση ετοιμότητας για όλο το 24ωρο.

   Άρα ανοίγουμε το PMR446 στο κανάλι 3 και αναφέρουμε το ψευδώνυμο μας που έχουμε δηλώσει στον χάρτη. Αυτό το επιδιώκουμε συστηματικά ώστε οργανωμένα να συνεννοηθούμε με την Φωλιά της περιοχής μας.

   Για τους Υπευθύνους φωλιών Υπάρχει και η πανελλήνια ομάδα Κυψέλη των Preppers στο zello όπου έχουμε αρχίσει και δίνουμε το παρών και ανταλλάσσουμε πρακτικές απορίες/απαντήσεις.

   Αναμένω τις απόψεις σας και τις απορίες σας.

   [το θέμα ενημερώνεται συνεχώς]

   Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
  • #3395
   Π3
   Keymaster

   Όποιος δεν δίνει το παρών συστηματικά θα διαγράφεται χωρίς προειδοποίηση. Αυτό είναι αυτονόητο.

   Επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της Φωλιάς της περιοχής σας. Νομίζω Vascos πρέπει να κάνεις ένα νέο Θέμα με τους υπεύθυνους ανά περιοχή.

   Αρχικά εντοπίστε τους στο Zello όπως γράφω πιο πάνω, και προχωράμε μετά με ασυρμάτους. Μπουσουλάμε, περπατάμε, τρέχουμε.

   Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
  • #3489
   Π3
   Keymaster

   Εδώ είναι οι Υπεύθυνοι Περιοχών.

   Και εδώ οι οδηγίες προπαίδευσης με το zello.

   Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
  • #3555
   Elixirium
   Συμμετέχων

   Για να δω αν έχω καταλάβει καλά τον σκοπό της δημιουργίας αυτού του ιστότοπου.

    

   Υπάρχουν άνθρωποι,όπως εμείς καλή ώρα,οι οποίοι προετοιμάζονται υλικά,ψυχικά και σωματικά για κάθε ακραία περίπτωση που μπορεί να προκύψει τοπικά ή σε εθνικό επίπεδο. Να πάρω εμάς  που είμαστε εδώ. Γνωρίζουμε ποιοι άλλοι στην γειτονιά μας προετοιμάζονται και είναι σε ένα χ επίπεδο ετοιμότητας; Πάω στοίχημα πως όχι.

   Αν ένας άλλος prepper που μένει στη περιοχή μου,στο δημοτικό μου διαμέρισμα,δώσει το στίγμα του στον χάρτη,αμέσως έχω έναν ” σύμμαχο” σε μια δύσκολη στιγμή,όπως θα έχει και αυτός. Αρκεί όμως να έχουμε έρθει σε επαφή και να έχουμε οργανώσει εκ των προτέρων το σχέδιο δράσης μας για την αντιμετώπιση  μιας δύσκολης κατάστασης.

   Αν έχω καταλάβει καλά λοιπόν,ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του ιστότοπου είναι να αναδείξει τους preppers όλων των περιοχών της Ελλάδας,ώστε να οργανωθούν αυτοί που μένουν σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους και να δημιουργήσουν από κοινού το σχέδιο δράσης τους σε μια έκτακτη ανάγκη. Διαφορετικά για να μάθω εγώ ποιος προετοιμάζεται στη περιοχή μου πρέπει να βγω με ένα datsun και να φωνάζω: υπάρχει κάποιος prepper στην περιοχή;;; Πανελλαδικός συντονισμός των preppers σε μια έκτακτη ανάγκη δεν μπορεί να υπάρξει κατά την γνώμη μου.Μόνο σε τοπικό επίπεδο,δημοτικού διαμερίσματος ή νομού. Και αυτό γιατί η μετακίνηση ενός,δύο ή τριών ατόμων σε μεγάλη αποστάση  την ώρα που θα επικρατεί ΧΑΟΣ,ισοδυναμεί με θάνατο. Αυτό που μπορεί να υπάρξει ΤΩΡΑ και για όσο υπάρχει η δυνατότητα του ίντερνετ,είναι να οργανωθούμε,να αποκτήσουμε ένα κοινό κώδικα επικοινωνίας και να εκπαιδευτούμε στη χρήση των μέσων που έχουμε. Ο κοινός κώδικας επικοινωνίας θα μας βοηθήσει ώστε αν εγώ που μένω Θεσσαλονίκη και τύχει να βρεθώ Αθήνα για χ λόγο,και σκάσει κάποιο έκτακτο περιστατικό,μια xtreme κατάσταση,να μπορέσω να έρθω σε επαφή με έναν prepper χρησιμοποιώντας τον κοινό μας κώδικα  και να δεχθώ βοήθεια προσωρινή.

   Αν έχω αντιληφθεί λάθος το σκοπό αυτού του site,παρακαλώ διορθώστε με.

   Επίσης,σε ότι αφορά το zello,τα άτομα που έχετε δώσει στίγμα στο χάρτη,να μπαίνετε στο zello με αυτό και ΟΧΙ με άλλα ονόματα,ψευδώνυμα ή ονοματεπώνυμα. Αλλιώς δε θα βγει άκρη,δε θα ξέρουμε ποιος είναι ποιος.

    

    

  • #3562
   Π3
   Keymaster

   …Αν ένας άλλος prepper που μένει στη περιοχή μου,στο δημοτικό μου διαμέρισμα,δώσει το στίγμα του στον χάρτη,αμέσως έχω έναν ” σύμμαχο” σε μια δύσκολη στιγμή,όπως θα έχει και αυτός. Αρκεί όμως να έχουμε έρθει σε επαφή και να έχουμε οργανώσει εκ των προτέρων το σχέδιο δράσης μας για την αντιμετώπιση μιας δύσκολης κατάστασης. Αν έχω καταλάβει καλά λοιπόν,ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του ιστότοπου είναι να αναδείξει τους preppers όλων των περιοχών της Ελλάδας,ώστε να οργανωθούν αυτοί που μένουν σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους και να δημιουργήσουν από κοινού το σχέδιο δράσης τους σε μια έκτακτη ανάγκη…

   Αυτό ακριβώς είναι ο αρχικός σκοπός. Να ξεκινήσουν οι preppers τις Φωλιές με ασφάλεια. ΠΡΟΣΟΧΗ: το στίγμα να είναι στο περίπου και όχι ακριβώς. Επίσης δεν δημοσιεύουμε ποτέ κανένα προσωπικό στοιχείο.

   Όταν με το καλό οργανωθεί μια Φωλιά, τότε ναι υπάρχει και δυνατότητα πανελλαδικής επικοινωνίας με άλλες Φωλιές. Αυτό το αναλαμβάνει η Κυψέλη. Έχουμε δουλειά μπροστά μας, όλα γίνονται.

   Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
  • #3571
   MasterGoblin
   Συμμετέχων

   Η λογική λέει ότι η φωλιά της κάθε περιοχής όταν χρειαστεί θα κινηθεί εκτός αστικού ιστού. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει μια “καταγραφή υλικού” από τον υπεύθυνο της κάθε φωλιάς (δεν μιλάω για τροφή ή οπλισμό) έτσι ώστε όταν χρειαστεί να πάρουμε τα βουνά να ξέρουμε τις δυνατότητες μας.

   Για παράδειγμα εγώ έχω αντίσκηνο για μένα και την οικογένειά μου, αλλά έχω και ένα μεγάλο στρατιωτικού τύπου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την φωλιά είτε ως “κέντρο” είτε ως “αναρρωτήριο” είτε ως αποθήκη. Ο Χ μπορεί να έχει τέντες για 50μ² ο ψ πανί σκίασης “κάλυψης” κλπ. Ο δ μια χημική τουαλέτα και ού το καθ’εξής.

   Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να δούμε κάποιες ελλείψεις και να αποφασίσουμε από κοινού στην αγορά κάποιων υλικών που μπορούν να εξυπηρετήσουν την φωλιά για την καλύτερη λειτουργία της.

   Always be prepared for the unexpected...

   • #3617
    MasterGoblin
    Συμμετέχων

    Όλα τα πράγματα στην ζωή εμπεριέχουν ρίσκο… όπως είπες το στίγμα σου θα είναι κατά προσέγγιση. Σε περίπτωση ανάγκης που θα μαζευτεί η φωλιά, ο ένας κύριος πονηριδης αν υποθέσουμε ότι υπάρχει, θα έχει να κάνει με 15-20 άτομα. Όποτε θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά και επίσης να έχει δικιά του ομάδα για να βλάψει την φωλιά. Πιστεύω ότι αξίζει να μπεις στο zello. Η εμπιστοσύνη ούτως ή άλλως κερδίζετε με κόπο.

     

    Always be prepared for the unexpected...

  • #3586
   Π3
   Keymaster

   Όπως επίσης μπορεί να επιτάξει και τα όπλα, αλλά μάλλον πολλοί θα τα έχουν “χάσει” τότε και δεν θα τα βρίσκουν. Ας επικεντρωθούμε λίγο στο Zello – PMR446 – CB και βλέπουμε στο τέλος για τα VU γιατί ΔΕΝ έχουν όλοι άδειες.

   Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
  • #3618
   Vascos
   Συντονιστής

   Καλησπέρα! Διστάζω να μπω σε κάποια ομάδα και γενικά να δικτυωθω γιατί φοβάμαι πως παρόλο που όλοι έχουμε κοινό σκοπό, μπορεί να υπάρχει κάποιος “κύριος πονηριδης” και σε περίπτωση κρίσης να κινδυνεψουν όσα έχω προετοιμάσει τόσο καιρό. Εχω διαβάσει πως δεν δίνουμε το στίγμα μας ακριβώς αλλά η ανταλλαγή αγαθών ή βοήθεια με κάνει διστακτική.

   η εμπιστοσύνη θα χτιστεί με τον καιρό. Προς το παρόν το να έχεις επαφή με κάποιον συντονιστή κοντά σε εσένα η με κάποιον prepper διπλά σου δεν είναι κακό. Μιλάμε μόνο για επικοινωνία στο πρώτο στάδιο. Το ίδιο αισθανόμαστε όλοι στην αρχή.  Άλλα είναι ανάγκη να αρχίσεις την επαφή δια ζώσης . Το έχουμε πει πολλές φόρες ότι χρειαζόμαστε την ομάδα γιατί μονοί μας δεν μπορούμε να φτάσουμε μακριά. Για οτιδήποτε χρειαστείς μπορείς να μου στείλεις μήνυμα

   You can trust only 3. Your God, your family and you prepper friend.

  • #3632
   Π3
   Keymaster

   Το λέω και στο ράδιο: αν φοβόμαστε τώρα να εμπιστευτούμε – όχι ότι είναι εύκολο – φανταστείτε το τι θα γίνει όταν έρθει το χάος.

   Να έχετε ως στρατηγική το ΚΑΝΕΝΑΣ δεν επιβιώνει μόνος του, εκτός και αν έχει μάθει από τώρα να ζει σε σπηλιές. Και προχωρήστε βήμα βήμα. Η δικτύωση και οι Φωλιές είναι μέρος της προετοιμασίας και της επιβίωσης.

   Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
   • #3646
    IRON-67
    Συμμετέχων

    Η εμπιστοσύνη αποκτάται μέσα από τη συνεκπαίδευση στο αντικείμενο, έτσι αναδεικνύονται και οι αδυναμίες-προβλήματα, που θα χρειαστεί κοινή προσπάθεια για να επιλυθούν. Χρειάζεται όμως συμμετοχή ανά περιοχή, όχι μόνο εγγραφή και τέλος.

  • #3726
   Elixirium
   Συμμετέχων

   Θα παρακαλέσω τους φίλους από την Θεσσαλονίκη:SV-NORTH,σεφ69,Snake33,Johnsar,Χριστιανός,Sv72,Nostradamos που εμφανίζονται στον χάρτη,αν είναι ενεργοί να δώσουν “σημείο ζωής” είτε εδώ είτε στην εφαρμογή zello για να ενταχθούν στην ΦΩΛΙΑ της Θεσσαλονίκης. Έχει δημιουργηθεί αντίστοιχο κανάλι επικοινωνίας στο οποίο θα γίνει μια πρώτη επαφή και εκτίμηση των δυνατοτήτων μας. 

    

  • #4218
   Ανώνυμος
   Ανενεργός

   Προσπάθησα να ενημερώσω για τον χάρτη έναν γνωστό μου συντοπίτη, ο οποίος μου έλεγε ότι προετοιμάζεται…… αφού με έπρηξε με ερωτήσεις τις οποίες θα μπορούσε να απαντήσει διαβάζοντας πέντε πράγματα στο site μου λέει……”α! εγώ είμαι ήδη σε ομάδα preppers …..στο Facebook ” …… δεν ήθελα, και δεν θέλω, να το πιστέψω αλλά….ο φίλος που έλεγε στο ράδιο πως δεν προσπαθεί πλέον να ευαισθητοποιήσει κανέναν είναι μάλλον σοφός………

  • #4877
   Guard78
   Συμμετέχων

   Καλησπέρα, όσοι είστε από ΠΑΤΡΑ ή από γύρω περιοχές σε απόσταση 40 χιλιομέτρων επικοινωνήστε μαζί μου με προσωπικό μήνυμα.

   «Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως»

  • #3608
   Scarfish
   Συμμετέχων

   Καλησπέρα! Διστάζω να μπω σε κάποια ομάδα και γενικά να δικτυωθω γιατί φοβάμαι πως παρόλο που όλοι έχουμε κοινό σκοπό, μπορεί να υπάρχει κάποιος “κύριος πονηριδης” και σε περίπτωση κρίσης να κινδυνεψουν όσα έχω προετοιμάσει τόσο καιρό. Εχω διαβάσει πως δεν δίνουμε το στίγμα μας ακριβώς αλλά η ανταλλαγή αγαθών ή βοήθεια με κάνει διστακτική.

  • #3631
   IRON-67
   Συμμετέχων

   Όλα καλά στη θεωρία και συμφωνώ με την προπαρασκευή. Η πρακτική άσκηση είναι αυτή που δίνει τα σωστά συμπεράσματα για τις  πραγματικές δυνατότητες, ελλείψεις και ικανότητες αναπλήρωσης αποθεμάτων και επικοινωνίας. Όπου τοπικά υπάρχει επικοινωνία, επιχειρήστε και μέσω της άσκησης θα αποκτηθεί σιγά σιγά και η εμπιστοσύνη και θα αναδειχθούν και οι αδυναμίες. Δυστυχώς, ως τώρα, στην περιοχή μου δε βλέπω συμμετοχή μέσω των δυνατοτήτων που δίνει το site των prerrers.

  • #4929
   Π3
   Keymaster

   Αν διστάζεις και φοβάσαι τώρα ΠΡΙΝ το χάος, τότε είσαι ήδη χαμένος. Θέλει θάρρος και απόφαση.

   Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
  • #3651
   Π3
   Keymaster

   Δεν έχεις ψάξει καλά. Εδώ είναι φόρουμ. Δηλαδή ΠΙΝΑΚΑΣ δημοσίων συζητήσεων και ανακοινώσεων. Δεν κάνουμε εδώ δημόσια κουβεντούλα και κουτσομπολιό.

   Μπες λοιπόν αρχικά στον Χάρτη, και μετά βρες τους κοντινούς σου ώστε να επικοινωνήσεις ΜΟΝΟ με αυτούς απευθείας. Μπορείς να βρεις εδώ μερικούς στο φόρουμ και να τους στείλεις εσωτερικό ΜΗ δημόσιο μήνυμα.

   Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
Ετικέτες θέματος

Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε.

TOP