HOMEPAGE Συζητήσεις Prepper forum Καταφύγιο Η Φωλιά των Preppers – Πλήρης Οδηγός

τελευταία ενημέρωση: Ανώνυμος 1 μήνα πριν
7 φωνές
22 απαντήσεις
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
  • #3362

   Όπως κάνουν οι preppers παγκοσμίως, ακολουθούν ένα σύστημα από ομάδες ώστε να κερδίσουν την ασφάλεια και την αυτάρκεια.

   Πως λειτουργούν οι Φωλιές με τις Κυψέλες

   Συνοπτικά:

   • ένας prepper προετοιμάζει την οικογένεια – ομάδα του.
   • 2 και παραπάνω preppers σε μια κοντινή περιοχή μπορούν να οργανώσουν μια Φωλιά.
   • 2 και παραπάνω φωλιές οργανώνουν μια Κυψέλη.

   blank

   Όταν λοιπόν έχουμε ξεκινήσει την συστηματική προετοιμασία της οικογένειας – ομάδας μας, τότε το επόμενο βήμα είναι να συστήσουμε μια φωλιά από preppers της ίδιας περιοχής.

   1. Αν στην περιοχή σου δεν υπάρχει υπεύθυνος prepper (δες εδώ) τότε επικοινώνησε μαζί μας στο [email protected]
   2. Αν υπάρχει υπεύθυνος τότε φρόντισε να αρχίσεις να δίνεις αρχικά το παρών και να έχετε μια πρακτική επικοινωνία.

   Το παρών το δίνουμε αρχικά μέσω της κλειστής ομάδας μας στο zello (δες εδώ) και μετά με τα PMR446 και τα CB. Όλα αυτά επειδή αρχικά φαίνονται δύσκολα αξιοποιούμε τις υπάρχουσες τεχνολογίες.

   Πως ξεκινάμε την φωλιά

   Αρχικά ξεκινάμε από την δική μας συστηματική προετοιμασία ως preppers. Όταν νοιώθουμε έτοιμοι και έχουμε τα βασικά εργαλεία επικοινωνίας π.χ. PMR446 και CB τότε αναζητάμε τον κοντινό υπεύθυνο prepper της περιοχής μας.

   Άρα στην περιοχή μας, δύο και παραπάνω preppers (ο καθένας με την ομάδα/οικογένεια του), μπορούν να έχουν μια φωλιά.
   Υπολογίστε πως θα πρέπει να φροντίσετε να φυλάξετε τους εαυτούς σας, τις ομάδες σας, τα τρόφιμα και τα φάρμακα σας ασφαλή. Τουλάχιστον στις πρώτες φάσεις επιβίωσης.

   Για να βρεις σε ποια Φωλιά μπορείς να συνδεθείς κοίτα στο θέμα Υπεύθυνοι για τις Φωλιές ανα περιοχή.

   Προπαίδευση με το Zello πριν τους ασυρμάτους

   Λόγω του ότι τα PMR446 και τα CB χρειάζονται δουλειά πριν την επίτευξη της επικοινωνίας μεταξύ preppers, περνάμε όλοι από την κεντρική ομάδα κυψέλη στο Zello.

   Μόλις τα καταφέρεις ως νέος, εντοπίζεις τον κοντινό σου prepper στον Χάρτη, και από εκεί και έπειτα να συνεχίζετε την επικοινωνία και προετοιμασία είτε μέσω Zello, ιδανικά μέσω ασυρμάτων.

   Πως να επικοινωνήσω με PMR446 και CB

   Αρχικά υπάρχει η δυσκολία του ότι δεν ήμαστε εξοικειωμένοι. Διαβάστε τις σχετικές οδηγίες μας για τις επικοινωνίες εδώ, και μπορείτε να ρωτήσετε τις απορίες σας στο φόρουμ εδώ. Αγοράστε και ξεκινήστε να δοκιμάζετε τους ασυρμάτους αρχικά με την ομάδα/οικογένεια σας.

   Μόλις αρχίσετε να έχετε άνεση στην χρήση τους, τότε επικοινωνήστε μαζί μας στα κλειστά κανάλια επικοινωνίας και στο email μας ώστε μέσω εφαρμογών (π.χ. zello) ώστε αρχικά να έρθετε σε επαφή με τους κοντινούς σας preppers και να δώσετε κοινές ώρες δήλωσης παρόντος στους ασυρμάτους.

   Πως δηλώνω το παρών στους ασυρμάτους

   Τους ασυρμάτους τους έχουμε για τις ώρες (ή ημέρες) που δεν θα δουλεύει απολύτως τίποτε. Επίσης να έχετε υπόψιν σαν και έναν ΗΜΠ ο οποίος δύναται να αχρηστέψει (όχι απλά να απενεργοποιήσει) οποιοδήποτε ηλεκτρικό κύκλωμα.

   Άρα οι ασύρματοι μας, όπως και κάποιες άλλες κρίσιμες συσκευές επιβίωσης θα πρέπει να είναι σφραγισμένα σε ένα κουτί farady ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης. Και να βγαίνουν από εκεί ΜΟΝΟ για να δώσετε το παρών στον πλησιέστερο σε σας prepper.

   Οι ώρες που έχουμε διαμορφώσει για να δίνουμε το παρών είναι:

   • Μια φορά το πρωί, και
   • Μια φορά το βράδυ.

   Προς το παρόν, ενδεικτικά έχουμε αποφασίσει στις 11:00 το πρωί και 20:00 το βράδυ.

   Άρα ανοίγουμε το PMR446 στο κανάλι 3 και αναφέρουμε το ψευδώνυμο μας που έχουμε δηλώσει στον χάρτη μαζί με έναν κωδικό. Ο κωδικός αυτός δεν είναι κάποιο ΡΙΝ αλλά αλλάζει σύμφωνα με αυτό που έχουμε συμφωνήσει.

   Τον τρόπο κωδικοποίηση ΔΕΝ τον αναφέρουμε δημόσια για ευνόητους λόγους.

   Υπάρχει και η πανελλήνια ομάδα Κυψέλη των Preppers στο zello όπου έχουμε αρχίσει και δίνουμε το παρών και ανταλλάσσουμε πρακτικές απορίες/απαντήσεις.

   Αναμένω τις απόψεις σας και τις απορίες σας.

   [το θέμα ενημερώνεται συνεχώς]

   Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
  • #3369
   blankVascos
   Συμμετέχων

   Είναι σημαντικό να αρχίσουμε να δημιουργούμε τις υποδομές αυτές και γρήγορα να περάσουμε και στο επόμενο στάδιο της γνωριμίας δια ζώσης. Πρέπει να έχουμε επαφή όσο πιο γρήγορα γίνεται. Τα γεγονότα τρέχουν και εμείς πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Εγώ κοντά μου έχω τον Πρασινοσκούφης και τον Vaggelis62. Εάν είναι ενεργοί ας επικοινωνήσουν και μαζί μου.

   No one can survive on their own. Thinking you can is ridiculous, especially going into the middle half of the 21st century. To think you can do it alone is just ridiculous.

  • #3395

   Όποιος δεν δίνει το παρών συστηματικά θα διαγράφεται χωρίς προειδοποίηση. Αυτό είναι αυτονόητο.

   Επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της Φωλιάς της περιοχής σας. Νομίζω Vascos πρέπει να κάνεις ένα νέο Θέμα με τους υπεύθυνους ανά περιοχή.

   Αρχικά εντοπίστε τους στο Zello όπως γράφω πιο πάνω, και προχωράμε μετά με ασυρμάτους. Μπουσουλάμε, περπατάμε, τρέχουμε.

   Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
  • #3463
   blankElixirium
   Συμμετέχων

   Παιδιά,ίσως πρέπει να στείλετε mail σε όσους έχουν γραφτεί μπας και ενεργοποιηθούν. Τα γεγονότα τρέχουν…Μη φτάσουμε να τρέχουμε και μεις και να μη φτάνουμε!

  • #3489

   Εδώ είναι οι Υπεύθυνοι Περιοχών.

   Και εδώ οι οδηγίες προπαίδευσης με το zello.

   Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
  • #3555
   blankElixirium
   Συμμετέχων

   Για να δω αν έχω καταλάβει καλά τον σκοπό της δημιουργίας αυτού του ιστότοπου.

    

   Υπάρχουν άνθρωποι,όπως εμείς καλή ώρα,οι οποίοι προετοιμάζονται υλικά,ψυχικά και σωματικά για κάθε ακραία περίπτωση που μπορεί να προκύψει τοπικά ή σε εθνικό επίπεδο. Να πάρω εμάς  που είμαστε εδώ. Γνωρίζουμε ποιοι άλλοι στην γειτονιά μας προετοιμάζονται και είναι σε ένα χ επίπεδο ετοιμότητας; Πάω στοίχημα πως όχι.

   Αν ένας άλλος prepper που μένει στη περιοχή μου,στο δημοτικό μου διαμέρισμα,δώσει το στίγμα του στον χάρτη,αμέσως έχω έναν ” σύμμαχο” σε μια δύσκολη στιγμή,όπως θα έχει και αυτός. Αρκεί όμως να έχουμε έρθει σε επαφή και να έχουμε οργανώσει εκ των προτέρων το σχέδιο δράσης μας για την αντιμετώπιση  μιας δύσκολης κατάστασης.

   Αν έχω καταλάβει καλά λοιπόν,ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του ιστότοπου είναι να αναδείξει τους preppers όλων των περιοχών της Ελλάδας,ώστε να οργανωθούν αυτοί που μένουν σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους και να δημιουργήσουν από κοινού το σχέδιο δράσης τους σε μια έκτακτη ανάγκη. Διαφορετικά για να μάθω εγώ ποιος προετοιμάζεται στη περιοχή μου πρέπει να βγω με ένα datsun και να φωνάζω: υπάρχει κάποιος prepper στην περιοχή;;; Πανελλαδικός συντονισμός των preppers σε μια έκτακτη ανάγκη δεν μπορεί να υπάρξει κατά την γνώμη μου.Μόνο σε τοπικό επίπεδο,δημοτικού διαμερίσματος ή νομού. Και αυτό γιατί η μετακίνηση ενός,δύο ή τριών ατόμων σε μεγάλη αποστάση  την ώρα που θα επικρατεί ΧΑΟΣ,ισοδυναμεί με θάνατο. Αυτό που μπορεί να υπάρξει ΤΩΡΑ και για όσο υπάρχει η δυνατότητα του ίντερνετ,είναι να οργανωθούμε,να αποκτήσουμε ένα κοινό κώδικα επικοινωνίας και να εκπαιδευτούμε στη χρήση των μέσων που έχουμε. Ο κοινός κώδικας επικοινωνίας θα μας βοηθήσει ώστε αν εγώ που μένω Θεσσαλονίκη και τύχει να βρεθώ Αθήνα για χ λόγο,και σκάσει κάποιο έκτακτο περιστατικό,μια xtreme κατάσταση,να μπορέσω να έρθω σε επαφή με έναν prepper χρησιμοποιώντας τον κοινό μας κώδικα  και να δεχθώ βοήθεια προσωρινή.

   Αν έχω αντιληφθεί λάθος το σκοπό αυτού του site,παρακαλώ διορθώστε με.

   Επίσης,σε ότι αφορά το zello,τα άτομα που έχετε δώσει στίγμα στο χάρτη,να μπαίνετε στο zello με αυτό και ΟΧΙ με άλλα ονόματα,ψευδώνυμα ή ονοματεπώνυμα. Αλλιώς δε θα βγει άκρη,δε θα ξέρουμε ποιος είναι ποιος.

    

    

  • #3562

   …Αν ένας άλλος prepper που μένει στη περιοχή μου,στο δημοτικό μου διαμέρισμα,δώσει το στίγμα του στον χάρτη,αμέσως έχω έναν ” σύμμαχο” σε μια δύσκολη στιγμή,όπως θα έχει και αυτός. Αρκεί όμως να έχουμε έρθει σε επαφή και να έχουμε οργανώσει εκ των προτέρων το σχέδιο δράσης μας για την αντιμετώπιση μιας δύσκολης κατάστασης. Αν έχω καταλάβει καλά λοιπόν,ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του ιστότοπου είναι να αναδείξει τους preppers όλων των περιοχών της Ελλάδας,ώστε να οργανωθούν αυτοί που μένουν σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους και να δημιουργήσουν από κοινού το σχέδιο δράσης τους σε μια έκτακτη ανάγκη…

   Αυτό ακριβώς είναι ο αρχικός σκοπός. Να ξεκινήσουν οι preppers τις Φωλιές με ασφάλεια. ΠΡΟΣΟΧΗ: το στίγμα να είναι στο περίπου και όχι ακριβώς. Επίσης δεν δημοσιεύουμε ποτέ κανένα προσωπικό στοιχείο.

   Όταν με το καλό οργανωθεί μια Φωλιά, τότε ναι υπάρχει και δυνατότητα πανελλαδικής επικοινωνίας με άλλες Φωλιές. Αυτό το αναλαμβάνει η Κυψέλη. Έχουμε δουλειά μπροστά μας, όλα γίνονται.

   Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
  • #3567
   blankVascos
   Συμμετέχων

   καλά έχεις καταλάβει. ο σκοπός της ομάδας είναι η προετοιμασία υλικά,ψυχικά και σωματικά. Εδώ δίνεται η γνώση και η πληροφορία για να μπορέσεις να επιτύχεις το σκοπό σου.

   Δεν κυνηγάμε να αναδείξουμε  όλους τους preppers ανά την Ελλάδα. Εδώ είμαστε μερικοί από αυτούς. Όπως είχα πει και εγώ και ο Πίγκος υπεύθυνος για την δική σου οικογένεια είσαι εσύ και για το  φαγητό και για την άμυνα και για το καταφύγιο.

   Στη περιοχή της Θεσσαλονίκης που είσαι εσύ για παράδειγμα υπάρχουν 4-5 ακόμα preppers.  Προσπάθησε λοιπόν με αυτούς τους φίλους να δημιουργήσεις την  πρώτη φωλιά και από εκεί και πέρα την οργάνωση θα την βγάλετε παρέα. Εσύ θα είσαι ο συντονιστής και όλοι οι άλλοι μαζί θα βγάλετε το σχέδιο σας

   Πανελλαδική επικοινωνία δυστυχώς ακόμα δεν είναι εφικτή. Θα χρειαστούμε άδειες ραδιοερασιτεχνών και σίγουρα  κάποιοι θα χρειαστείτε και εξοπλισμό. Τα PMR έχουμε αναφέρει ξανά ότι είναι για πολύ κοντινές αποστάσεις. Η επόμενη λύση είναι το CB που με λίγα χρήματα μπορείς να αναβαθμίσεις κατά πολύ την επικοινωνία σου όχι τοπικά αλλά και κάτι παραπάνω και η καλύτερη των περιπτώσεων VU.

   Φυσικά είναι μόνο τοπικά. Σκέψου όμως ότι μια φωλιά έχεις εσύ , μια ακόμα θα γίνει στην Κατερίνη ή στη Χαλκιδική, Σέρρες, Έδεσσα που είστε κοντά. Εσείς τότε μπορείτε να κάνετε και κυψέλη. Είναι ένα παράδειγμα αυτό που αναφέρω αλλά βλέπουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον αρκετό και σύντομα όλα αυτά μπορούν να γίνουν πράξη.

   Πανελλαδικός συντονισμός των preppers μπορεί να υπάρξει μόνο σε επιπέδο επικοινωνίας. Φυσικά εάν υπάρξει απόλυτο χάος και χρειαστεί μετακίνηση προς τα βουνά Όλυμπος, Πίνδος οι φωλιές που είστε κοντά μπορείτε να μιλήσετε και να προχωρήσετε προς την ίδια κατεύθυνση. Μόλις φτάσετε σε ασφαλή τοποθεσία κάντε την πρώτη κυψέλη.

   Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς στην Αθήνα. Να κινηθούμε σε πιο ασφαλή σημείο. Η φωλιά βγάζει το σχέδιο της μόνη της αλλά μπορεί να συντονιστεί με φωλιές κοντά σε αυτήν και να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση και την δημιουργία κυψέλης.

   Όσο αφορά την επικοινωνία ήδη προσπαθούμε να δουλέψουμε όλα αυτά και να βρεθεί ασφαλής τρόπος να γίνουν πράξη.  Πρώτα τοπικά και μετά πανελλαδικά. Υπεύθυνος είναι ο Left Wolf. Φυσικά κάθε ιδέα  είναι δεκτή και κάθε βοήθεια προς την επίλυση του προβλήματος. Όσο για το Zello για όσο έχουμε την δυνατότητα του ίντερνετ  ας το δουλέψουμε. Σύντομα θα υπάρχει και άλλος τρόπος επικοινωνίας.

   No one can survive on their own. Thinking you can is ridiculous, especially going into the middle half of the 21st century. To think you can do it alone is just ridiculous.

   • #3608
    blankScarfish
    Συμμετέχων

    Καλησπέρα! Διστάζω να μπω σε κάποια ομάδα και γενικά να δικτυωθω γιατί φοβάμαι πως παρόλο που όλοι έχουμε κοινό σκοπό, μπορεί να υπάρχει κάποιος “κύριος πονηριδης” και σε περίπτωση κρίσης να κινδυνεψουν όσα έχω προετοιμάσει τόσο καιρό. Εχω διαβάσει πως δεν δίνουμε το στίγμα μας ακριβώς αλλά η ανταλλαγή αγαθών ή βοήθεια με κάνει διστακτική.

    • #3631
     blankIRON-67
     Συμμετέχων

     Όλα καλά στη θεωρία και συμφωνώ με την προπαρασκευή. Η πρακτική άσκηση είναι αυτή που δίνει τα σωστά συμπεράσματα για τις  πραγματικές δυνατότητες, ελλείψεις και ικανότητες αναπλήρωσης αποθεμάτων και επικοινωνίας. Όπου τοπικά υπάρχει επικοινωνία, επιχειρήστε και μέσω της άσκησης θα αποκτηθεί σιγά σιγά και η εμπιστοσύνη και θα αναδειχθούν και οι αδυναμίες. Δυστυχώς, ως τώρα, στην περιοχή μου δε βλέπω συμμετοχή μέσω των δυνατοτήτων που δίνει το site των prerrers.

    • #3651

     Δεν έχεις ψάξει καλά. Εδώ είναι φόρουμ. Δηλαδή ΠΙΝΑΚΑΣ δημοσίων συζητήσεων και ανακοινώσεων. Δεν κάνουμε εδώ δημόσια κουβεντούλα και κουτσομπολιό.

     Μπες λοιπόν αρχικά στον Χάρτη, και μετά βρες τους κοντινούς σου ώστε να επικοινωνήσεις ΜΟΝΟ με αυτούς απευθείας. Μπορείς να βρεις εδώ μερικούς στο φόρουμ και να τους στείλεις εσωτερικό ΜΗ δημόσιο μήνυμα.

     Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
  • #3571
   blankMasterGoblin
   Συμμετέχων

   Η λογική λέει ότι η φωλιά της κάθε περιοχής όταν χρειαστεί θα κινηθεί εκτός αστικού ιστού. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει μια “καταγραφή υλικού” από τον υπεύθυνο της κάθε φωλιάς (δεν μιλάω για τροφή ή οπλισμό) έτσι ώστε όταν χρειαστεί να πάρουμε τα βουνά να ξέρουμε τις δυνατότητες μας.

   Για παράδειγμα εγώ έχω αντίσκηνο για μένα και την οικογένειά μου, αλλά έχω και ένα μεγάλο στρατιωτικού τύπου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την φωλιά είτε ως “κέντρο” είτε ως “αναρρωτήριο” είτε ως αποθήκη. Ο Χ μπορεί να έχει τέντες για 50μ² ο ψ πανί σκίασης “κάλυψης” κλπ. Ο δ μια χημική τουαλέτα και ού το καθ’εξής.

   Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να δούμε κάποιες ελλείψεις και να αποφασίσουμε από κοινού στην αγορά κάποιων υλικών που μπορούν να εξυπηρετήσουν την φωλιά για την καλύτερη λειτουργία της.

   Always be prepared for the unexpected...

   • #3617
    blankMasterGoblin
    Συμμετέχων

    Όλα τα πράγματα στην ζωή εμπεριέχουν ρίσκο… όπως είπες το στίγμα σου θα είναι κατά προσέγγιση. Σε περίπτωση ανάγκης που θα μαζευτεί η φωλιά, ο ένας κύριος πονηριδης αν υποθέσουμε ότι υπάρχει, θα έχει να κάνει με 15-20 άτομα. Όποτε θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά και επίσης να έχει δικιά του ομάδα για να βλάψει την φωλιά. Πιστεύω ότι αξίζει να μπεις στο zello. Η εμπιστοσύνη ούτως ή άλλως κερδίζετε με κόπο.

     

    Always be prepared for the unexpected...

  • #3576
   blankElixirium
   Συμμετέχων

   Να έχουμε στο μυαλό μας,για τον ραδιοερασιτεχνισμό, πως σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και άλλων περίεργων καταστάσεων όπου πέσει το δίκτυο, ο κρατικός μηχανισμός δίναται να “επιτάξει” τον εξοπλισμό του ραδιοερασιτέχνη για τον συντονισμό των επιχειρήσεων. Χειριστής των μηχανημάτων είναι ο ιδιοκτήτης τους.

   Θα πείτε,ακραία περίπτωση,αλλά για ακραία πράγματα προετοιμάζομαστε. Η δέσμευση του εξοπλισμού και του χειριστή των ασυρμάτων για τον επιχειρησιακό συντονισμό των φορέων,μπορεί να δυσκολέψει την άμεση ανταπόκριση του ραδιοερασιτέχνη-prepper στο κάλεσμα των φωλιών της κυψέλης του ή να μη μπορέσει να συνδράμει με φυσική παρουσία στην όποια αποστολή της κυψέλης. Να το έχουμε αυτό υπόψην μας.

   Καλό είναι πάντως και όχι κακό, κάθε κυψέλη να περιλαμβάνει και έναν ραδιοερασιτέχνη στους κόλπους της (σύγχρονος αγγελιοφόρος) ο οποιός θα γνωρίζει την χρήση αναμεταδοτών, θα έχει αυτιά και εκεί και θα μπορεί να μεταφέρει στους υπόλοιπους τις αναγκαίες πληροφορίες για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης. Για να χρειαστεί να “δεσμευτούν” όλοι οι ραδιοερασιτέχνες της Ελλάδας ταυτόχρονα από το κράτος, θα πρέπει να μιλάμε για φοβερό καταστροφικό γεγονός που θα πλήξει το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας.

  • #3586

   Όπως επίσης μπορεί να επιτάξει και τα όπλα, αλλά μάλλον πολλοί θα τα έχουν “χάσει” τότε και δεν θα τα βρίσκουν. Ας επικεντρωθούμε λίγο στο Zello – PMR446 – CB και βλέπουμε στο τέλος για τα VU γιατί ΔΕΝ έχουν όλοι άδειες.

   Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
  • #3618
   blankVascos
   Συμμετέχων

   Καλησπέρα! Διστάζω να μπω σε κάποια ομάδα και γενικά να δικτυωθω γιατί φοβάμαι πως παρόλο που όλοι έχουμε κοινό σκοπό, μπορεί να υπάρχει κάποιος “κύριος πονηριδης” και σε περίπτωση κρίσης να κινδυνεψουν όσα έχω προετοιμάσει τόσο καιρό. Εχω διαβάσει πως δεν δίνουμε το στίγμα μας ακριβώς αλλά η ανταλλαγή αγαθών ή βοήθεια με κάνει διστακτική.

   η εμπιστοσύνη θα χτιστεί με τον καιρό. Προς το παρόν το να έχεις επαφή με κάποιον συντονιστή κοντά σε εσένα η με κάποιον prepper διπλά σου δεν είναι κακό. Μιλάμε μόνο για επικοινωνία στο πρώτο στάδιο. Το ίδιο αισθανόμαστε όλοι στην αρχή.  Άλλα είναι ανάγκη να αρχίσεις την επαφή δια ζώσης . Το έχουμε πει πολλές φόρες ότι χρειαζόμαστε την ομάδα γιατί μονοί μας δεν μπορούμε να φτάσουμε μακριά. Για οτιδήποτε χρειαστείς μπορείς να μου στείλεις μήνυμα

   No one can survive on their own. Thinking you can is ridiculous, especially going into the middle half of the 21st century. To think you can do it alone is just ridiculous.

  • #3632

   Το λέω και στο ράδιο: αν φοβόμαστε τώρα να εμπιστευτούμε – όχι ότι είναι εύκολο – φανταστείτε το τι θα γίνει όταν έρθει το χάος.

   Να έχετε ως στρατηγική το ΚΑΝΕΝΑΣ δεν επιβιώνει μόνος του, εκτός και αν έχει μάθει από τώρα να ζει σε σπηλιές. Και προχωρήστε βήμα βήμα. Η δικτύωση και οι Φωλιές είναι μέρος της προετοιμασίας και της επιβίωσης.

   Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
   • #3646
    blankIRON-67
    Συμμετέχων

    Η εμπιστοσύνη αποκτάται μέσα από τη συνεκπαίδευση στο αντικείμενο, έτσι αναδεικνύονται και οι αδυναμίες-προβλήματα, που θα χρειαστεί κοινή προσπάθεια για να επιλυθούν. Χρειάζεται όμως συμμετοχή ανά περιοχή, όχι μόνο εγγραφή και τέλος.

  • #3726
   blankElixirium
   Συμμετέχων

   Θα παρακαλέσω τους φίλους από την Θεσσαλονίκη:SV-NORTH,σεφ69,Snake33,Johnsar,Χριστιανός,Sv72,Nostradamos που εμφανίζονται στον χάρτη,αν είναι ενεργοί να δώσουν “σημείο ζωής” είτε εδώ είτε στην εφαρμογή zello για να ενταχθούν στην ΦΩΛΙΑ της Θεσσαλονίκης. Έχει δημιουργηθεί αντίστοιχο κανάλι επικοινωνίας στο οποίο θα γίνει μια πρώτη επαφή και εκτίμηση των δυνατοτήτων μας. 

    

  • #3744
   blankVascos
   Συμμετέχων

   Όσοι είστε στη περιοχή του Πειραιά και Αθηνάς  να βρεθείτε την ομάδα ΟΡΕΣΙΒΙΟΙ – NEST ONE στο Zello ώστε να μπορείτε να μιλήσετε και να γνωριστείτε σαν μελη. Σύντομα θα σας ενημερώσω και σχετικά με επικοινωνία δια ζωσης γνωριμία για όσους νιώθουν ασφαλής στο να βρεθούμε κτλ.
   Παρακαλώ πολύ χρησιμοποιείστε το ίδιο όνομα που έχετε στο χάρτη αλλιώς δεν θα γίνετε δεκτοί.

   No one can survive on their own. Thinking you can is ridiculous, especially going into the middle half of the 21st century. To think you can do it alone is just ridiculous.

   • #3761

    Άρα για να τα λέμε ξεκάθαρα η ομάδα ΟΡΕΣΙΒΙΟΙ – NEST ONE στο Zello αφορά την Φωλιά της Αθήνας – Πειραιά έτσι;

    Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
  • #3766
   blankVascos
   Συμμετέχων

   Ακριβώς αφορά μόνο την περιοχή του Πειραιά και της Αθήνας.

   Είμαστε ήδη 8 άτομα ενεργά. Πάμε πολύ καλά. Δημιούργησα την ομάδα  για να μην ενοχλώ την κεντρική και για να έχω απευθείας επικοινωνία με τα μέλη. Σύντομα θα έχουμε και τις πρώτες 3 άδειες ραδιοερασιτεχνών στις 15 Ιουνίου.

   Και μάλλον κλείνουμε και πάρα πολλά από τα επαγγέλματα. Ξεκινάμε σύντομα την εκπαίδευση μας και την γνωριμία δια ζώσης  με όλους σε κάποιο από τα κοντινά βουνά. Αναγνώριση χόρτων, χαρτογράφηση πηγών που ήδη ξεκίνησε και σημεία αναφοράς της φωλιάς  σε περίπτωση χάους.

   No one can survive on their own. Thinking you can is ridiculous, especially going into the middle half of the 21st century. To think you can do it alone is just ridiculous.

  • #4218
   blankΑνώνυμος
   Ανενεργός

   Προσπάθησα να ενημερώσω για τον χάρτη έναν γνωστό μου συντοπίτη, ο οποίος μου έλεγε ότι προετοιμάζεται…… αφού με έπρηξε με ερωτήσεις τις οποίες θα μπορούσε να απαντήσει διαβάζοντας πέντε πράγματα στο site μου λέει……”α! εγώ είμαι ήδη σε ομάδα preppers …..στο Facebook ” …… δεν ήθελα, και δεν θέλω, να το πιστέψω αλλά….ο φίλος που έλεγε στο ράδιο πως δεν προσπαθεί πλέον να ευαισθητοποιήσει κανέναν είναι μάλλον σοφός………

Ετικέτες θέματος

Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε.

TOP