HOMEPAGE Συζητήσεις Prepper forum Περιστατικά Πυρκαγιά στο μέρος όπου κάνουμε διακοπές

τελευταία ενημέρωση: Π3 1 έτος, 1 μήνα πριν
2 φωνές
1 απάντηση
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
  • #4700
   Elixirium
   Συμμετέχων

   Αρκετοί ξεκίνησαν ή θα ξεκινήσουν τις διακοπές τους. Πόσοι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο σκηνικό;

   Από προσωπική εμπειρία μεταφέρω τα εξής: αν το μέρος όπου θα κάνετε διακοπές βρίσκεται κοντά ή μέσα σε δασική περιοχή, προσέχετε για οποιοδήποτε περίεργο περιστατικό. Μπορεί να είναι ο ηλεκτρισμός για παράδειγμα. Αν ξαφνικά δεν έχετε ρεύμα, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με κάποια ασφάλεια αλλά μπορεί να έχει ξεσπάσει φωτιά στη περιοχή που να προκάλεσε πρόβλημα στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

   Καλείτε στη ρεσεψιόν ή στο τηλέφωνο του ιδιοκτήτη του δωματίου. Βγαίνετε από τον χώρο και εξετάζετε αν υπάρχει καπνός κοντά. Αν διαπιστώσετε καπνό κοντά σας,ετοιμάζεστε για αποχώρηση. Ενημερώνετε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τους διπλανούς σας για το πρόβλημα που υπάρχει και την πυροσβεστική.

   Ελέγχετε τις πύλες εισόδου (ΒΑΣΙΚΟ!!) μη τυχόν και έχουν φτάσει οι φλόγες εκεί και βρεθείτε ξαφνικά εγκλωβισμένοι εντός του οχήματος σας. Σε 1 λεπτό, στη δική μου περίπτωση, η φωτιά έφτασε από τον κεντρικό δρόμο ως τον φράχτη του “ξενοδοχείου” (απόσταση περίπου 70 μέτρα, σε ύψωμα).

   Παίρνετε μαζί σας τα βασικά ΚΑΙ ΝΕΡΟ. Καλό είναι να έχετε μονίμως 2 μπουκάλια στο αυτοκίνητο, σε σημείο που δε τα χτυπάει απευθείας η ηλιακή ακτινοβολία, καθώς και τον πυροσβεστήρα που προβλέπεται να έχει κάθε όχημα. Δεν τρέχετε να σώσετε αντικείμενα, αυτά τα ξαναγοράζετε.

   Προέχει η διαφυγή σας από το σημείο, ειδικά αν έχετε παιδιά μαζί σας. Δεν παραμένετε σε σημείο κοντά στη φωτιά. Οι φλόγες και οι “εκρήξεις” από τα κουκουνάρια μπορούν να δημιουργήσουν νέα μέτωπα σε κοντινή απόσταση. Ο καπνός επίσης μπορεί να σας προκαλέσει αναπνευστικά ή να μειώσει γρήγορα την ορατότητα στο σημείο και να δημιουργηθούν ατυχήματα στο οδόστρωμα.

   Μην επαναπαύεστε πως μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα πυρασφάλειας στο ξενοδοχείο σας και να ενημερωθείτε έγκαιρα για την πυρκαγιά.

   Στη δική μου περίπτωση δεν χτύπησε κανένας απολύτως συναγερμός για εκκένωση, παρόλο που υπήρχε σύστημα πυρανίχνευσης.

   ΔΕΝ σταθμεύετε πάνω στο οδόστρωμα αν χρειαστεί να σταματήσετε για κάποιον λόγο, ΔΕΝ εμποδίζετε την διέλευση των οχημάτων για να βγάλετε φωτό ή βίντεο από το σημείο της πυρκαγιάς. Μπορεί να βρεθείτε εγκλωβισμένοι σε δευτερόλεπτα, ειδικά αν στη περιοχή επικρατεί δυνατός αέρας.

    

  • #4734
   Π3
   Keymaster

   Από τα πιο πιθανά περιστατικά για τον Έλληνα πολίτη – τουρίστα.

   Θα πρόσθετα το να γίνεται πλήρης ανίχνευση περιοχής ΠΡΙΝ εισέλθουμε στο χώρο διαμονής. Και για κινδύνους πυρκαγιάς αλλά και για άμεση έξοδο. Πράγμα που κάνει ένας prepper οπουδήποτε και αν βρεθεί.

   Ας ήμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση. Ευχαριστούμε.

   Τα θέματα κλειδώνουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο μέλη. Εγγραφείτε και μπείτε στον Χάρτη όσο είναι καιρός.
Ετικέτες θέματος

Πρέπει να συνδεθείτε για να απαντήσετε.

TOP